• 2024 04 23

Horváth Ferenc lett a Budapest Honvéd vezetőedzője

Az idény második edzőváltása Kispesten

Bódog Tamás után Pisont Istvánt is menesztették a Budapest Honvéd kispadjáról. Utódja Horváth Ferenc lesz, akinek bent kéne tartania a kieső helyen álló csapatot az élvonalban.

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata hétfőn szerződést bontott Pisont István vezetőedzővel és Urbányi István sportigazgatóval is. Mindkét esetben közös megegyezéssel szűnik meg a jelenlegi megállapodás, ugyanakkor Pisont a jövőben is a kispestieknél marad.

Az új tulajdonosi gárdának ez lesz az ötödik edzőcseréje. Hiszen Supka Attilát Giuseppe Sannino váltotta, akitől tavaly tavasszal  Pisont István vette át a vezetőedzői posztot. Akkor a Honvéd megnyerte a Magyar Kupát. Aztán nyáron Bódog Tamás ült le a kispadra, őt decemberben ismét Pisont követte. Két hónap alatt Pisont a bajnokságban kilenc meccsen három-három győzelemet, döntetlen és vereséget hozott össze, míg a kupában a legjobb 16 közé jutott a csapata. 

Az új vezetőedző Horváth Ferenc a csapat honlapjának így nyilatkozott a bentmaradási esélyekről: "Mindenki azt mondja, milyen jó kerete van a Honvédnak és ezzel a kerettel nem lehet kiesni. Hát de, ki lehet. Nem mondhatjuk azt, hogy biztos a bennmaradás, mert nagyon jó játékosok alkotják a keretet. Itt és most arra van szükség, hogy elkezdjünk nyerni. Nyerni kell, nincs más út, be kell bizonyítani, hogy tényleg jó kerete van a Honvédnak! Az ellenfelek edzői minden meccs előtt lenyilatkozzák, milyen erős a Honvéd, viszont ha ránézel a tabellára, azt látod, a vonal alatt van a csapat. Akkor valami nem oké."

Horváth ezdőként dolgozott Kecskeméten, Pakson, Győrben. A Videotont, a DVTK-t, majd a Balmazújvárost és a Haladást is vezette. A Győrrel és a székesfehérvári együttessel ezüstérmet szerzett. Eddig 164 NB I-es meccsen ült a kispadon, kispesti debütálása szombaton a címvédő és éllovas Ferencváros ellen lesz.
A sportigazgató utódlásáról még nem döntött a Budapest Honvéd, amely 21 forduló után 22 ponttal a kiesést jelentő 11. helyen áll az OTP Bank Ligában.