• 2024 04 25

Görbicz új szerepkörben

Sportigazgató lesz a csapat legendája

A következő idénytől a Győri Audi ETO KC sportigazgatója lesz Görbicz Anita, a klub világklasszis kézilabdázója, aki a szezon végén befejezi játékospályafutását.

2021 nyarán befejezi aktív játékoskarrierjét Görbicz Anita, azonban nem szakad el sem a kézilabdától, sem a Győri Audi ETO KC-től, hiszen a klub sportigazgatújaként folytatja majd a munkát. 

Görbicz a játékoskarrierje mellett már a válogatottnál is dolgozik, mint másodedző, de nem ez lesz az egyetlen feladata a nyártól, amikor befejezi a játékot. 

„Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Amikor a karrierem végéről volt szó Dr. Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jól esett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is. Az idei szezonban már belekóstolhattam picit egy új szerepkörbe, játékosként és edzőként is számolnak velem Győrben. De döntést kellett hoznom, hogy nyártól melyik úton indulok tovább. Egyeztetve elnök úrral abban maradtunk, hogy július 1-től sportigazgatóként segítem tovább az egyesületet. Ez egy új feladat lesz számomra, de nem ijedek meg a kihívásoktól, és nagyon örülök, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatáért dolgozhatok, még akkor is, ha ez már nem elsősorban a gólszerzésben teljesedik ki. Természetesen most még az idei szezon feladataira koncentrálok, hiszen minden fronton győzni szeretnénk a lányokkal!”

Görbicz Anita a Győrrel ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 13-szor a magyar bajnokságot, a nemzeti csapatban 233 találkozón 1111 gólt szerzett. A szezonnak azonban még nincs vége, hiszen a Győr még versenyben van a Bajnokok Ligája trófeájáért.