• 2024 04 24

A Dunaújváros nem utazik el Erdélybe

Az Acélbikák a betegségek miatt lemondhatnak a rájátszásról

Hat játékosnál is pozitív eredményt hozott az utazás előtti kötelező koronavírus teszt, így elmaradnak Acélbikák erdélyi mérkőzései.

Acélbikák szezonja gyakorlatilag hétfőn véget ért. A Dunaújváros jégkorongozói elég hektikus szezonon mentek keresztül, a pocsék alapszakasz végén az utolsó négy mérkőzése minimális esélyt jelentett a DAB-nak, hogyha több győzelmet is arat, akkor még elérheti a rájátszást. Nos ebből nem lesz semmi. Hiszen a keddi elutazás előtt vírusteszten estek át a csapat tagjai, és a felnőtt keret hat játékosánál is pozitív eredményt hozott az ellenőrzés, s volt köztük több olyan jégkorongozó is, aki már egyszer átesett a fertőzésen. Majd még két hokisnál jelentkeztek a tünetek, így a szövetséggel egyeztetve a csapat nem utazik el a meccsekre, hiszen a Dunaújváros jelenleg nem tud a szükséges 13+1 fővel kiállni soron következő összecsapásaira.

Mivel az alapszakasz gyakolrtailag ezzel a négy meccsel ért volna véget, így sok idő nem lesz a pótlásra, valószínűleg a DAB ezzel be is fejezte a szeont. A csapat egyébként szerdán a Brassó, csütörtökön a Gyergyói HK, míg szombaton és vasárnap a Csíkszereda ellen játszott volna.  A mérkőzések eredményének megállapításáról a későbbiekben dönt az Erste Liga versenybizottsága.