• 2024 05 20

Pontot szerzett a Mezőkövesd a bajnok ellen

A Fradi már 2-0-ra vezetett

A Mezőkövesd kétgólos hátrányból állt fel a bajnoki címvédő ellen hazai pályán az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A két csapat közül a Mezőkövesd állt jobban a statisztika szerint, hiszen 2021-ben még nem kapott ki, bár a Fradi is csak az ősszel elmaradt DVTK elleni összecsapás pótlásán szenvedett vereséget. Mióta Pintér Attila átvette a csapat irányítását visszenyerte a hitét és így a tartását a tavalyi kupadöntős, ezért nem számíthatott könnyű mérkőzésre a listavezető. Kiegyenlített játékot is hozott az első félidő, amely nem tartogatott sok helyzetet, így félő volt, hogy a kapusok meghülnek a szeles időben. Aztán az első fél órát követően Somalia szerzett vezetést a vendégeknek egy szabadrúgás után, így zöld-fehér vezetés mellett mentek pihenőre a felek. A második félidő elején megduplázta előnyét a bajnok, ami után úgy tűnt, hogy a Freencváros legyőzése még túl nagy falat a hazaiaknak, és megszakad hétmeccses veretlenségi sorozatuk. Bő tíz perccel később viszont megszerezték a szépítő góljukat a kék mezesek, amiből extra motivációt merítve nagy lendülettel támadtak tovább és újabb tíz perc elteltével egyenlíteni tudtak. A mérkőzés hátralévő szakaszában mindkét csapatnak volt lehetősége a gólszerzésre, de talán a mezőkövesd már örült a pontszerzésnek, a vendégek pedig nem akartak kinyílni a lendületbe jött vendéglátókkal szemben, így az eredmény már nem változott, maradt az igazságosnak mondható pontosztozkodás. 

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Besirovic (61.), Jurina (73.), illetve Somália (32.), Boli (49.)
sárga lap: Boli (9.), Civic (51.), Blazic (70.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai - Berecz, Karnyickij, Besirovic (Vajda, 91.) - Vutov (Vojtus, 57.), Jurina (Nagy D., 93.), Cseri (Chrien, 57.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Somália, Sigér (Vécsei, 75.) - Isael (Laidouni, 62.), Nguen (Zubkov, 62.), Uzuni (Mak, 75.) - Boli (Baturina, 84.)

(Fotó: MTI)