• 2024 04 19

Hátrányból fordított az MTK Székesfehérváron

Az elmúlt öt bajnokijából négyet elvesztett a Vidi

Hamar megszerzett előnye ellenére vereséget szenvedett a MOL Fehérvár hazai pályán az MTK ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójának zárómérkőzésén.

Az utóbbi évek talán legrösszabb szériájában lévő fehérváriak a hullámzó teljesítményt nyújtó, így kiismerhetetlen MTK ellen készültek kilábalni a gödörből. Ennek jegyében gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat, sőt volt lehetősége arra, hogy akár már az első játékrészben eldöntse a találkozót, ám játékosai pontatlanok voltak. Fordulás után aztán jelentőset változott a mérkőzés, rögtön a félidő elején ziccert hibázott, majd pár poerc múlva egyenlíteni tudott az MTK. Góljának köszönhetően megnyugodott a fővárosi gárda miközben a hazaiak egyre idegesebbé váltak, helyzeteiket emiatt nem tudták higgadt játékkal sikerre vinni. Ez a feszültség tovább nőtt a hazaiakban, mikor negyed órával a mérkőzés vége előtt büntetőhöz jutottak a vendégek, és Varga Roland révén értékesítették is azt. Igyekeztek a hazaiak menteni a menthetőt a találkozó hátralévő részében, ám ez még a jó formában lévő Vidinek is nehéz feladat lett volna, a jelenleginek pedig megoldhatatlan volt, így elmúlt öt bajnoki fellépéséből negyedik alkalommal távozott vesztesen a pályáról.  

MOL Fehérvár FC-MTK Budapest FC 1-2 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Antal P.

gólszerzők: Hangya (8.), illetve Miovski (52.), Varga R. (75., 11-esből)

piros lap: Alef (92.)
sárga lap: Alef (4., 92.), Bamgboye (77.), illetve Kata (7.), Herrera (68.), Mezei (69.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Musliu, Stopira, Fiola - Nego (Bamgboye, 61.), Dárdai (Pinto, 61.), Houri (Bourard, 81.), Alef, Hangya - Petrjak (Szabó L., 81.), Zivzivadze (Nikolics, 61.)

MTK Budapest: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, a szünetben), Perkovic (Varju, 76.), Nagy Zs., Herrera - Kata, Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei - Varga R. (Prosser, 85.) Miovski (Bíró B., 88.), Schön

(Fotó: molfehervarfc.hu)