• 2024 04 20

Látványos góllal nyert a Kisvárda

A 94. percben született a győztes találat

A Kisvárda pályaválasztóként a ráadásban szerzett pazar góllal 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

Két halvány formában lévő csapat találkozott a kisvárdai pálya használhatatlansága miatt a Szusza Ferenc staionban, A pályaválasztók három, míg a ZTE öt mérkőzés óta nyeretlen az OTP Bank Ligában, így mindkét csapat ki volt már éhezve a győzelemre. A Kisvárda magához is ragadta a kezdeményezést és fölénye góllá, igaz szerencsés góllá érett az első játékrész derekán. A zalaiak nem találták a kisvárdai játék ellenszerét. A fordulás után aztán a három cserével frissító Zalaegerszeg gyorsan egyenlíteni tudott, a pirosmezesek pedíg a szünetben elvesztették első félidőbeli lendületüket, így kiegyenlítődött a játék. Egészen addig, mí negyed órával a vége előtt Futács kiállítása miatt emberhátrányba nem kerültek a vendégek. Ezzekl újra felcsillant a remény a kisvárdaiak előtt, hogy megszerezzék mindhárom pontot a mérkőzésen. Ehhez Horváth Zoltán pályára lépésére és az utolsó pillanatokig kitartó hitre volt szükségük a semleges pályára kényszerült hazaiaknak. A kitartás a 94. percben hozta meg a sikert a Kisvárda számára, amely a tíz perccel a mérkőzés vége előtt csereként beállt Horváth látványos találatával megszerezte a győzelmet.     

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Erdős
gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (50.)
sárga lap: Navrátil (33.), illetve Kálnoki-Kis (31.), Futács (40.), Szépe (77.)
piros lap: Futács (75.)

Kisvárda: Dombó - Hej (Melnyik, a szünetben), Cirkovic (Ene, 73.), Prenga, Matheus - Lucas, Simovic - Navrátil, Bumba (Zlicic, 67.), Sassá (Kovácsréti, 67.) - Viana (Horváth Z., 81.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis - Szánthó (Babati, a szünetben), Favorov, Tajti (Vass, a szünetben; Németh E., 83.), Sankovic, Bedi - Futács, Könyves (Zimonyi, a szünetben)