• 2024 04 27

Győzött a PAFC a Paks ellen Felcsúton

Egy félidőnyi előnyt adott a vendégegyüttes

A Puskás Akadémia hazai pályán 3-2-re legyőzte a Paks együttesét a labdarúgó OTP Bank 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Ki gondolta volna az év elején, hogy a Puskás Akadémia-Paks mérkőzés a dobogóért zajló küzdelem egyik kulcsmeccse lesz. Talán senki. De Bognár György és Hornyák Zsolt csapata is remek késő őszt, majd "kora tavaszt" produkált eddig. Igaz szombaton utóbbi mester örülhetett, hiszen sorozatban a negyedik sikerével őrzi második helyét a tabellán a PAFC. Vagyis a Fehérvárnak már a felcsútiakat kell üldöznie az ezüstéremért. Az arany sorsa pedig gyakorlatilag a múlt hétvégén eldőlt. 

Mindenesetre a Paks legalább egy pontot megérdemelt volna szombaton, de hiába támadott a vendégcsapat Tóth három bravúrt is bemutatott az első félidőben, a másik oldalon pedig jól jött ki a kontrákból a PAFC, amely Mance és Kiss góljaival két gólos előnyt szerzett. 

A fordulást követően Bognár György átrendezte a csapatát. Előre küldte Bödét, akinek középhátvédből-csatárrá történő reaktiválása remekül sikerült. Rúgott egy remek gólt, majd kiharcolt egy tizenegyest. Utóbbit a góllövőlistát vezető Hahn János - aki novemberben Pakson négy gólt lőtt a Puskásnak - lőtte be.
A 80. percben újabb fordult jött, egy pontrúgásból ismét előnybe került a Puskás Akadémia. Az utolsó tíz percben hiába hajrázott a Paks, az eredmény már nem változott. 

OTP Bank Liga, 21. forduló: Puskás Akadémia FC-Paksi FC 3-2 (2-0)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Kárpály
gólszerzők: Mance (21.), Kiss T. (24.), Plsek (80.), illetve Böde (68.), Hahn (75., 11-esből)
sárga lap: Szolnoki (72.), illetve Szabó J. (17.), Lenzsér (78.), Ádám (92.)

Puskás Akadémia FC: Tóth - Szolnoki, Joao, Spandler, Nagy Zs. - Urblík, Plsek - Slagveer (Baluta, 84.), Knezevic (van Nieff, 79.), Kiss T. - Mance (Géresi, 62.)

Paksi FC: Hegedűs - Osváth, Böde, Lenzsér, Szabó J. - Tamás, Papp (Ádám, 62.), Bognár, Bertus (Nagy R., a szünetben) - Haraszti (Sajbán, 70.), Hahn (Lorentz, 80.)