• 2024 04 25

A hosszabbításban kapott ki a Honvéd a Budafoktól

Kieső helyre estek vissza a kispestiek

Fordulatos mérkőzésen gyűjtötte be mindhárom pontot a Budafok a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Mindkét csapat elmúlt négy bajnoki mérkőzésén csak egyszer tudott nyerni, a Budafok kieső helyen, a Honvéd egy pozícióval fölötte várta kettejük mérkőzését. Nagy elánnal, ám kevés elképzeléssel kezdték a hazaiak a mérkőzést, a kontrákra berendezkedő Budafok tömören védekezett. Néha kézilabda mérkőzésre hasonlított, ahogy a Honvéd passzolgatott a felállt védelemmel szemben, keresve a kínálkozó alkalmat a ritmusváltásra. Ez azonban ritkán jött el, így a mezőnyfölény a kapu előtt nem hozott eredményt. Aztán a félidő közepén, egy budafoki kontra végén, Szendrei rántotta meg Kovács karját húsz méterre a Honvéd kapujától. A vendégek csapatkapitánya tovább tudta volna vinni a labdát, de ő nem akart talpon maradni, aztán egy perccel később kiderült miért, mesterien csavarta a szabadrúgást a mozdulni sem tudó Tujvel kapujába. Aztán szúk tíz perc múlva két perc alatt fordított a Honvéd, Először Gazdag rúgta a léc alá Bőle kapufáról visszajövő szabadrúgását, majd az előbbi "előkészítő" emelt Póser fölött a budafoki kapuba. Szünet után öt perc sem telt el, amikor a kispersti egyenlító gólhoz hasonló szituációból megszerezte második találatát a Budafok, ám itt a kipattanó a visszafutó Szendrei testéról került a hálóba. a hatvanadik percben kettőt cserélt a hazai csapat, ám Bardea és Hidi lechozásával, és az ötcsatáros játékra való átállással Pisont nagy kockázatot vállalt a győzelem megszerzéséért.. A Balogh, Bőle, Nagy Dominik, Gale, Gazdag támadósortól elvárható ugyan, hogy megnyerje a mérkőzést, ám a foghíjas védelem ellen rendre életveszélyes helyzetbe került a jól kontrázó Budafok. Mint ahogy ez a 92. percben be is bizonyosodott, amikor újra egy kapufáról visszapattanó labdát juttattak a vendégek Ihrig-Farkas révén a kispesti kapuba, kieső helyre taszítva a Budapest Honvéd csapatát.  

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd FC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerzők: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (51., öngól), Ihrig-Farkas (92.)
sárga lap: Huszti (37.), Zsóri (88.)

Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Batik, Klemenz, Bardea (Nagy D., 59.), Tamás K. - Hidi (Gale, 59.), Szendrei, Gazdag - Bőle, Balogh N. (Traoré, 82.)

Budafok: Póser - Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke - Csonka, Filkor (Micsinai, 75.) - Takács R. (Medgyes, 84.), Kovács D. (Kulcsár K., 75.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 69.) - Zsóri

(Fotó: MTI)