• 2024 06 15

Versenyző nélkül a Racing Team Hungary

Bejelentése után mégsem Sebestyén Péter ül majd a színmagyar Superbike csapat motorján

Mégsem Sebestyén Péterrel vág neki a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának az idén az újonnan megalakult Racing Team Hungary, mert a versenyző és a csapat közötti végleges megállapodásra nem került sor.

A 26 éves motoros menedzsmentjének pénteki közleménye szerint Sebestyént "továbbra is az OXXO Hungary menedzsment képviseli", amely "teljes mértékben nyitottan állt a felkéréshez", hogy a versenyző egy magyar csapat színeiben induljon az idei vb-n, "a feltételekről azonban nem sikerült megegyezni, így Sebestyén Péter nem fog a Racing Team Hungary színeiben versenyezni".
A Racing Team Hungary csapatfőnöke, Győrfi Alen kedden jelentette be, hogy létrejött a százszázalékban magyar istálló, amely Sebestyénnel áll rajthoz a Supersport vb-n.
"Sajnálom, hogy egy ilyen helyzet alakult ki, de a menedzsmentemmel, az OXXO Racinggel történt egyeztetés alapján, nem fogok részt venni a Racing Team Hungary projektjében. Egyelőre még nem tisztázott a 2021-es szezonom, de biztos vagyok benne, hogy a legjobb lehetőséget fogjuk megtalálni a sikeres versenyzésemhez, én pedig addig is folytatom a felkészülésem" - idézte az OXXO Hungary pénteki közleménye Sebestyént.
Tökölyi László, az OXXO Hungary elnöke mindehhez hozzátette, "sajnálatos módon" nem tudtak megegyezni a Racing Team Hungary vezetőségével "a közös jövőről, ezért nem tervezünk velük versenyezni". Hozzátette, változatlanul Sebestyén sikeres világbajnoki szereplése a cél, és az idei szezonnal kapcsolatban jelenleg is zajlanak a tárgyalások.
A Racing Team Hungary az MTI megkeresésére közölte, sok sikert kíván Sebestyénnek a jövőre nézve, számára pedig változatlanul a hazai motorsport és a hazai versenyzők a legfontosabbak.
"Továbbra is célunk, hogy magyar motorossal induljunk az idei Supersport-vb-n, a nevezési díjat ugyanis hiánytalanul befizettük 2021-re, így az indulási jog a miénk. Megkezdtük a tárgyalásokat egy másik magyar versenyzővel, de okulva a közelmúltban történtekből az ő kilétét csak akkor fedjük fel, amikor a szóbeli megállapodást követően az írásbeli szerződés is aláírásra kerül" - nyilatkozta Győrfi Alen csapatfőnök.
A Superbike-vb a tervek szerint április 24-25-én, a hollandiai Assenben kezdődik majd.