• 2024 03 29

Újabb győzelmével csoportelső a Siófok

Győzelem a Kubany ellen

A Siófok KC csoportelsőként jut a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjébe, miután pénteken 31-25-re nyert az orosz Kubany Krasznodar otthonában a csoportkör ötödik fordulójában.

Ugyan nyártól már Danyi Gábor irányítja majd a Siófok női kézilabda-csapatának a munkáját, de az egészen biztos, hogy jó alapokra építkezhet a most még Győrben edzősködő tréner. Az ETO-nál Zdravko Zovko még a segítője volt és valószínűleg az lesz majd nyártól is, de a horvát tréner legszebb időszakát idézi a Balaton-partján, hiszen vezetésével egyre jobban magára talál a Siófok. 

A Siófok csoportrangadóra utazott Krasznodarba az Európa Ligában, ahová nem mehetett el a sérült Andrea Penezic, akinek a hiánya azonban nem látszott a vendégcsapat játékán. Hiszen a magyar együttes rögtön három gólos előny épített ki magának. A folytatásban mind a két csapat játékában voltak holtpontok, így például az oroszok 12 perces gólcsendet tartottak az első félidőben, és három büntetőt is kihagytak. Így a rosszabb periódusból jobban jött ki a Siófok, amely 14-10-re vezetett a szünetben. 

Az öt gólos előnyből pedig a fordulás után gyorsan kilenc lett, ezt kellett megőrizni ezután. Ami közel sem volt könnyű, mert a Krasznodar szívósan küzdött tovább. Az utolsó 10 perc kezdetekor négy volt a két csapat közti különbség, ami megmaradt a lefújásig. Ezzel a győzelemmel pedig a Siófok biztosította csoportelsőségét. A mezőny legeredményesebb játékosa Tamara Horacek volt nyolc góllal.

Zdravko Zovko a Siófok mestere így értékelte a találkozót: „Szerettük volna lezárni a csoportelsőség kérdését, ráadásul a fejekben a hazai pontvesztés is ott volt, mint motiváló tényező. Mindkét gólvonalon jó teljesítményt láthattunk, de a két kapus párharcát egyértelműen Szikora Melinda nyerte meg. Támadásban ma hatékonyabbak voltunk, összességében jobban használtuk ki a helyzeteinket, mint a hazai csapat. A csoport megnyerése egy nagyon fontos fegyvertény.”
    Az egy győzelemmel és három vereséggel az A csoport negyedik helyén álló Váci NKSE vasárnap a francia Paris 92 vendége lesz, a négy sikerrel és egy döntetlennel a D csoportot vezető Siófok pedig jövő szombaton hazai pályán, az ugyancsak francia Fleury Loiret ellen zárja az El csoportkörét.

 női kézilabda, Európa Liga, csoportkör, 5. forduló, D csoport: Kubany Krasznodar (orosz)-Siófok KC 25-31 (10-14)