• 2024 04 18

Ismét nem tudott nyerni a Tatabánya

Továbbra is nyeretlenül az európai porondon

A Grundfos Tatabánya KC 24-21-re kikapott az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.

A két csapat szerdán is megmérkőzött egymással Bitolában, akkor a hazaiak 21-19-re nyertek. Mivel a koronavírus-járvány miatt sok elmaradása van a Tatabányának, így lemondott a pályaválasztói jogról a második meccsen. 

A magyar együttes meglehetősen hányatott szezont fut és ezen a csütörtöki meccs sem tudott segíteni. A csapatot előbb a fertőzések sújtották, majd elfogyott a klub pénze és nem tudni, hogy mikor kapnak a játékosok fizetést. Ebben a helyzetben pedig nehéz csak a sportról beszélni. Főleg úgy, hogy a Tatabányából ezúttal sérülés miatt a lengyel kapus Piotr Wyszomirski és a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt hiányzott.

Ennek ellenére a Tatabánya nyerhette volna a találkozót, hiszen az első félidőben négy góllal is vezetett. Bartucz remekül védett és ugyan a magyar csapat nem parádézott, de a lehetőségekből kihozta a maximumot. A fordulás után aztán elfogyott az erő és elfogyott az előny is. Tíz perccel a vége előtt a magyar együttes elveszítette alapemberét, Sipos Adriánt, akit harmadszor állítottak ki, ezért már nem térhetett vissza a pályára.

Az Eurofarm Peliszter egy 3-0-s sorozattal ellépett a Tatabányától és ezt a fórt nem szórta el a házigazda. A mezőny és a hazai csapat legjobbja Stipe Mandalinic volt kilenc góllal, a vendégeknél Ancsin Gábor és Győri Mátyás egyformán négyszer talált be. Bartucz László tíz védéssel zárt.

A továbbra is pont nélkül álló Tatabánya kedden a német Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja szereplését az Európa-liga csoportkörében.

 csoportkör, 7. forduló, D csoport: Grundfos Tatabánya KC-Eurofarm Peliszter (északmacedón) 21-24 (11-9)