• 2024 04 25

A Balázs Attila-Fucsovics Márton duó visszalépett a párostól

Fucsovics már Raonicra készül

Fucsovics Márton és Balázs Attila az első mérkőzése előtt visszalépett a férfi párostól az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Balázs Attila közösségi oldalán azt írta, hogy párostársa a Wawrinka elleni meccs fáradtáságát szeretné kipihenni, ezért mondta le kettejük meccsét. A Balázs-Fucsovics kettős a kazah Alekszandr Bublik és Andrej Golubjov ellen játszott volna.

Fucsovics Márton hétfőn és szerdán is ötszettes mérkőzésre kényszerült az ausztrál Marc Polmans, illetve a svájci Stan Wawrinka ellen - a két találkozón összesen 8 óra 12 percet töltött a pályán -, pénteken pedig a világranglistán 14. kanadai Milos Raonic vár rá az Australian Openen.

Fucsovics Márton pénteki ellenfele a világranglistán a 14., az Australian Openen is a 14. helyen kiemelt Milos Raonic is. A kanadai teniszező ellen Fucsovics kétszer játszott eddig mindkétszer a stuttgarti füves pályás versenyen, ahol előbb 2018-ban a nyolcaddöntőben 6:2, 6:4-re, majd egy évre rá a negyeddöntőben 6:4, 6:4-re kapott ki a magyar teniszező.
A 30 éves Raonic eddigi legjobb Grand Slam-szereplése a 2016-os wimbledoni volt, ahol döntőt játszhatott, miután az elődöntőben kiejtette Roger Federert. Az Australian Openen az elődöntő volt eddigi legjobbja.