• 2024 04 26

Fehérvári győzelem, miskolci vereség

A Volán továbbra is magabiztos

Hazai pályán játszott vasárnap mindkét, nemzetközi ligában érdekelt magyar jégkorong csapat, ám míg a Hydro Fehérvár AV19 a rájátszásra készül az osztrák bajnokságban, addig a DVTK Jegesmedvék edzőváltás után csapatépítési fázsban vannak. Az eredmények jól mutatják ezt.

A tabella harmadik helét elfoglaló fehérváriak az utolsó előtti Villach csapatát fogadták 38. mérkőzésükön az osztrák ICE ligában és magabiztos győzelmet arattak. A találkozó első két harmadában egyenletes teljesítményt nyújtottak Erdély Csanádék, és a záró játékrészre 4-0-ra elhúztak. Kis megtorpanás következett a Volán játékában, amit az osztrákok megéreztek és két gólra felzárkóztak, azonban a magyar csapatnak volt erre válasza, így győzelme nem forgott veszélyben.

Osztrák ICE Liga, alapszakasz:
Hydro Fehérvár AV19 - Villach (osztrák) 5-2 (2-0, 2-0, 1-2)

(Fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19)

A DVTK Jegesmedvék más élethelyzetben vannak, Tokaji Viktor vezetőedzői kinevezése után a csapatot újra felépíteni szándékozó mester irányításával a rájátszást kívánja kivívni az alakulat, mely a táblázat utolsó előtti helyén, azaz az áhított pozíciótól egyetlen lépésnyire, és két ponttal lemaradva áll. A 36. frodulóban a Gyetva látogatott Diósgyőrbe, és már az első harmadban kétgólos előnybe került, amit még kettővel megtoldott a másodikban. A biztos playoff-résztvevő vendégek 6-2-es vezetésük birtokában kiengedtek a záróharmadra, ám a magyar csapat nem tudott közeledni hozzájuk.

Szlovák Tipsport Liga, alapszakasz:
DVTK Jegesmedvék - HC 07 Detva (szlovák) 3-7 (1-3, 1-3, 1-1)

(Fotó: dvtk.eu)