• 2024 03 28

Kiesett a Pénzügyőr

Jobban voltak az ukránok

A Pénzügyőr SE kettős vereséggel búcsúzott a férfi röplabda Challenge Kupától, mivel kedd után szerdán is 3-1-re kapott ki az ukrán Epicentr-Podolyany Horodok együttesétől.

Jókay Zoltán csapata a pályaválasztói jogát feladva a visszavágót is idegenben vívta meg az ukrán bajnokságot veretlenül vezető Horodokkal szemben.
A szerdai első játszmában - akárcsak egy nappal korábban - a PSE hatalmas csatára késztette a világbajnok lengyel röplabdázót is foglalkoztató ellenfelét, ám hiába vezetett 18-14-re és 22-20-ra is, végül alulmaradt. A második szettben sem adta fel az utolsó szalmaszálba kapaszkodó magyar csapat, amely a válogatott Dávid Csanád nagyszerű teljesítményének köszönhetően kiegyenlített.
A harmadik felvonásban is küzdött a budapesti együttes, amelyben ezúttal Kovács Zoltán volt a fő pontfelelős. A magyarok a hajrára fordulva még vezettek (20-18), ám a hazaiak megfordították a játszmát és nagy csatában kiharcolták a továbbjutást.
A negyedik etapban is egyenrangú partnere volt a Hodoroknak a PSE, de - minimális különbséggel - ezt a szettet is az ukránok nyerték.
A 111 perces összecsapáson Kovács Zoltán, Jurij Szemenyjuk és Jevhenyij Kisziljuk egyaránt 18-18 pontot szerzett.

Férfi Challenge Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Pénzügyőr SE - Epicentr-Podolyany Horodok (ukrán) 1-3 (-23, 20, -25, -23)
a legeredményesebb játékosok: Kovács Z. 18, Dávid Cs. 13, illetve Kisziljuk, Szemenyjuk 18-18, Tomjin 16
Továbbjutott: a Horodok, kettős győzelemmel (6-2).