• 2024 04 24

Vereség a németek ellen

Dánia ellen kezdődik a középdöntő

A magyar női kézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzését játszotta a 2021-es világbajnokságon. A németek elleni találkozó tétje nemcsak a kvartett első helyének megszerzése volt, hanem az is, hogy a Klujberék hány pontot vihetnek magukkal a középdöntőbe, ahol Dánia, a Koreai Köztársaság és Kongó vár majd a mieinkre.

A találkozó elején a magyar csapat meglehetősen nehezen melegedett be. A  németek három gólos előny építettek ki a félidő elején, azonban az első felvonás közepe egyértelműen a Golovin csapaté volt, amely fordított. 8-7-nél már a magyar válogatott vezetett, azonban következett ismét egy rosszabb periódus, aminek a végén a németek öt góllal elhúztak. A pihenőre 14-9-es német előnynél vonulhattak a csapatok. A fordulás után azonban Bordásék hatalmas elánnal kezdtek és nem kellett hozzá 10 perc és hátrány elpárolgott. Bíró Blanka remekül védett és a csapat parádésan jött vissza a találkozóba. 16-16-nál sikerült az egyenlítés innen pedig a találkozó forgatókönyvében a rivális elhúzott, Lukácsék pedig egyenlítettek. Egy nagyon komoly üldözőverseny alakult ki, a kérdés csak az volt ki bírja jobban a végét. A hajrá, pedig ha egy hajszállal is, de a németeké lett, akik öt perccel a vége előtt elléptek két góllal és ebből egyet meg tartottak. 25-24-re elveszítette az utolsó csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott, így két pontot visz majd a középdöntőbe, ahonnan csak az első kettő juthat be a negyeddöntőbe. Folytatás csütörtökön.

női kézilabda világbajnokság, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, E csoport:
Németország-Magyarország 25-24 (14-9)
Llíria, v.: Álvarez, Bustamante (spanyolok)
lövések/gólok: 47/25, illetve 37/24
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 5/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Magyarország: Bíró - Márton 4, Vámos 4, Háfra 3, Bordás 1, Planéta 1, Lukács 5, cserék: Klujber 2, Albek, Szöllősi-Zácsik 4, Kovács A., Szabó L., Tóth E., Szikora, Fodor, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir