• 2024 04 19

Újabb szekszárdi vereség az Euroligában

Ezúttal a Prága győzött az Atomerőmű KSC ellen

Tizedik mérkőzésén sem tudott győzni a Szekszárd a női kosárlabda Euroligában: az Atomerőmű kedden otthon szenvedett súlyos vereséget a Praha együttesétől.

Az első kilenc mérkőzésüket elvesztő szekszárdiak nem igazán bízhattak abban, hogy a 7/2-es mutatóval rendelkező csehekkel szemben szakad meg a rossz sorozatuk, már csak azért sem, mert októberben 83-56-ra kikaptak Prágában.
A keddi mérkőzés első negyedére a vendégek nagy erőket mozgósítottak, és meggyőző előnyt kovácsoltak maguknak, amelyből a kiegyenlített középső felvonásokban simán megéltek. A záró felvonásban a csehek ismét a házigazdák fölé nőttek, és 38 pontos különbséggel győztek. A mezőny legeredményesebb kosarasaként a vendégcsapatban a spanyol Maria Conde 26 pontot szerzett, csapattársai közül az amerikai Brionna Jones 19 ponttal zárt. A szekszárdiaknál Studer Ágnes 16 pontig jutott.
A sereghajtó szekszárdi együttes január 12-én az orosz MBA Moszkvát fogadja.
A kontinentális elitsorozat főtábláján két csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első négy-négy együttes a negyeddöntőben folytatja, az 5-6. helyezettek pedig az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerülnek.

Női Euroliga, 10. forduló, A csoport:

Atomerőmű KSC Szekszárd-Praha (cseh) 51-89 (7-26, 20-22, 16-22, 8-19)

a magyar csapat legjobb dobói: Studer 16 pont, Goree 12, Gereben 11