• 2023 09 23

A Fehérvár a negyedik, az MTK a kieső helyek egyikén telel

Kiütéses Paks siker

A Paks 4-1-es győzelmet aratott az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

A Tolna megyei együttes három nyeretlenül megvívott találkozó után diadalmaskodott újra, a fővárosi kék-fehéreknek pedig ez sorozatban a második, az idényben pedig már a tizedik vereségük. Jobban kezdett és az első félidőben végig veszélyesebben is futballozott a Paks, amely már az ötödik percben megszerezte a vezetést, de Szabó János találatát videobírós vizsgálat után les miatt érvénytelenítették. Tíz perccel később a hazaiak az első kaput eltaláló próbálkozásukból előnybe kerültek, de a sokkal jobban támadó vendégek előbb Szabó révén egyenlítettek, majd még közvetlenül a szünet előtt meg is fordították az állást.
    Fordulás után 12 perc alatt gyakorlatilag el is döntötte a találkozót a Paks: előbb egy szabadrúgással induló kombináció végén Szabó János duplázott, négy perccel később pedig a góllövőlistát vezető Ádám Martin megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját. Utóbbit követően hosszas videobírózás következett, amely aztán kizárta a leshelyzetet.
    A folytatásban már nem történt változás, de a lefújásig inkább az MTK kapusának akadt dolga, kétszer bravúrral kellett hárítania.

 OTP Bank Liga, 17. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 1-4 (1-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Miovski (16.), illetve Szabó J. (32., 53.), Ádám (45., 57.)
    sárga lap: Miovski (34.), Mezei (52.), Ramadani (70.)

    MTK Budapest: Somodi - Várkonyi, Perkovic (Vancsa, 81.), Nagy Zs. - Kata (Herrera, 69.), Ramadani, Palincsár (Dimitrov, 69.), Balázs - Kovácsréti (Drljo, 63.), Miovski, Grozav (Mezei, a szünetben)

    Paksi FC: Rácz - Kinyik, Tamás, Szabó J. - Osváth, Windecker (Kesztyűs, 86.), Nagy R. (Papp K., a szünetben), Medgyes - Bognár - Ádám (Sajbán, 77.), Böde (Pethő, 88.)

    A MOL Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesd Zsóry FC-t. A forduló előtt ötödik helyen álló Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, több veszélyes helyzetet teremtettek a hazai kapu előtt. A negyedik helyezett Fehérvár sok hibával játszott és az ellenfél tizenhatosának környékén is rendre rossz megoldásokat választottak a fehérvári játékosok. Egészen az első félidő hajrájáig, amikor egy szabadrúgást követően Kenan Kodro közelről a kapuba fejelt.
    Fordulást követően előbb a hazai, majd a vendégcsapat szerzett lesgólt. Utóbbi nagy erőket mozgósított a pontszerzésért, de a hazaiak kapusa, Kovács Dániel minden próbálkozást hárított, egy esetben a kapufa segítségével. A végén a Fehérvár biztosan őrizte előnyét, így megnyerte a találkozót. 

 OTP Bank Liga, 17. forduló:

MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1276 néző, v.: Karakó
    gólszerző: Kodro (42.)
    sárga lap: Stopira (2.), Fiola (65.), Szendrei N. (83.), illetve Cseke (82.), Szépe (85.)

    MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya - Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai P. (Szendrei N., 70.) - Nikolics (Zivzivadze, 63.; Alef, 84.), Kodro

    Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Szépe, Kocsis G., Pillár, Vadnai (Nagy D., 87.) - Cseke, Madarász - Calcan (Jurina, 63.), Cseri, Besirovic (Vutov, 73.) - Drazic