• 2024 04 27

Női kézilabda vb: mit ér a 32 csapat?

Sinka László nem lepődne meg, ha átalakulna a mostani lebonyolítás a női kézilabda világbajnokságon

Dánia Brazíliát, míg Spanyolország Németországot legyőzve jutott a legjobb 4 közé a spanyolországi női kézilabda világbajnokságon.

Először vesz részt 32 csapat a női kézilabda-világbajnokságon, ami sokak szerint nem feltétlenül szerencsés, hiszen óriási különbségek vannak egyes válogatottak között. Ennek kapcsán szólaltatta meg a dán TV 2 Hasszan Musztafát, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnökét.

Sinka László, az európai szövetség tiszteletbeli tagja nem lepődne meg, ha átalakulna a mostani lebonyolítás a következő női kézilabda világbajnokságra. mivel senkit nem érdekelnek a bántóan egyoldalú mérkőzések. Honlapunknak elmondta: sokat lendítene az amerikai vagy az ausztrál piac meghódítása a sportág népszerűsítése érdekében.

„Szeretnék valamit leszögezni: a világbajnokság után értékeljük, mik voltak az előnyei és a hátrányai a bővítésnek. Majd tanulmányozzuk, hogy a jövőben is érdemes-e harminckét csapattal folytatni” - mondta el az egyiptomi sportvezető.

Musztafa Brazíliát emelte ki, mondván, amikor elkezdték a munkát a szövetségnél, akkor még a kézilabda szinte nem is létezett a dél-amerikai országban, de 2013-ban már világbajnok lett.
„Nem minden csapat erős a mezőnyben, de lehetőséget adunk számukra a fejlődésre Dánia, Svédország és más együttesek elleni találkozókon.”

A bővítés mindkét nemre, és felnőtt, junior valamint ifjúsági korosztályra egyaránt érvényes.