• 2024 04 25

Fazekas Mária kitüntetés után, Európa-kupa előtt

Budaörsi elismerés

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata december 10-12. között Spanyolországban lép asztalhoz az Európa-kupában, ahol holnap kezdi meg szereplését. A négycsapatos csoportban a házigazda spanyol Reus Ganxets Miro, a szlovák Stolnotenisové Centrum SKST Bratislava és az osztrák TTC NanoTech Villach csapata lesz Bachman Péter csapatának ellenfele. A csoportból az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé, a Budaörs célja természetesen a továbbjutás.

Budaörs Város Testnevelési és Sport Díját vehette át Fazekas Mária a budaörsi klub játékosaként elért eredményeiért. A pályázat útján elnyerhető Budaörs Város Testnevelési és Sport Díját az elmúlt két évtizedben már többször megkapta a Budaörsi SC asztalitenisz-szakosztálya és annak a női csapata, valamint a szakosztályt vezető Somlyó Gergelyt és Szvitán Krisztinát is kitüntették vele.

Fazekas Mária budaörsi játékosként főszerepet játszott a női válogatottunk olimpiai kvótaszerzésében, klubcsapatával döntőbe jutott az Európa-kupában, Madarász Dórával pedig párosban magyar bajnokságot nyert. Elmondása szerint a döntéshozók ezeket az eredményeit emelték ki indoklásként majd hozzátette: céljuk a negyeddöntőbe jutás Spanyolországban, ami elérhetőnek tűnik.