• 2024 04 26

„Nem adhatunk felmentést saját magunknak”

Nagy Péter a MAFC röplabda csapatának edzője értékelte a Pénzügyőr elleni mérkőzést

Hullámzó teljesítményt nyújtott eddig a MAFC a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának első felében. Az őszi utolsó, 7. fordulóban hazai pályán a Folyondár utcai csarnokban a vártnál könnyebben győzte le 3-0-ra a címvédő Pénzügyőr az egyetemistákat.

A MAFC a hatodik helyről várja a bajnokság folytatását, a Magyar Kupában pedig játék nélkül jutott a negyeddöntőbe. A múlt vasárnapi bajnokin a sérült Csoma Krisztián hiányát alaposan megérezte a MAFC, amely együttes a második játszmában állt legközelebb a szettnyeréshez, de végül ott is Jókay Zoltán csapatának az akarata érvényesült.

Hazánk egyetlen Bajnokok Ligája-győztes röplabdázója, Nagy Péter, aki jelenleg a MAFC trénere honlapunknak értékelve kiemelte: amíg az edzéseken is ingadozó a koncentráció, addig a meccseken sem lesz tökéletes a figyelem, ami nélkül ilyen erős ellenfelek ellen nem marad esélyük nyerni. Eddig kétszer kikaptak 3-2-re és egyszer Kazincbarcikán sikerült a győzelem drámai ötjátszmás küzdelemben.

A kiváló szakember hangsúlyozta: a Pénzügyőr és a Kaposvár mögött négy klub harcol a dobogó harmadik fokáért és bravúrnak tartaná, ha megismételnék a tavalyi bronzérmes szereplésüket a bajnokság végén jövő tavasszal.