• 2024 04 25

Első vereségét szenvedte el az OSC

Biztosan győzött a Marseille

Először kapott ki az OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligája mostani csoportkörében, melynek negyedik fordulójában 14-9-es vereséget szenvedett a vendég Marseille együttesétől szerdán.

A OSC a Bajnokok Ligája B-csoportjának másodikjaként fogadta a negyedik Marseille-t, de az nagyon gyorsan kiderült, hogy a két együttes helyet fog majd cserélni a tabellán. Hiszen egy 0-3-as etappal kezdődött a találkozó. Az első negyed hajrájában kapaszkodott csak vissza a fehér sapkás OSC, de a második felvonásban vissza is állt a különbség a két együttes között. A francia gárda szerb légiósai remekül játszottak és a szünetre állandósult a három gólos különbség.

A fordulás után viszont nemhogy közelebb kerültek volna a vendégek, hanem folyamatosan távolodtak. Az OSC próbál közelebb kerülni, de mindössze Manhercz tudott kiemelkedni a csapatból ő három gólig jutott. A Marseille viszont a szerda esti mérkőzést viszont végig a kezében tartotta. A negyedik negyedre a két együttes között már öt gólos lett a különbség, ez pedig nem is tudott csökkeni, bármivel is próbálkozott Varga Dániel még a kapus lehozatalával is egy támadásnál. A vendégek 14-9-re győztek, az OSC pedig két győzelem és egy döntetlen után először szenvedett vereséget a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
Genesys OSC Újbuda-CN Marseille (francia) 9-14 (2-3, 2-4, 2-4, 3-3)
az OSC gólszerzői: Manhercz 3, Salamon 2, Sziládi, Tóth M., Burián, Bundschuh 1-1