• 2024 07 23

Magyar arany az Elnök Kupán

Péni István és az amerikai Maddalena Sagen vegyes csapatban végzett az élen

Aranyérmes lett a Péni István, Sagen Maddalena magyar-amerikai kettős az 50 méter puska 3 testhelyzetű vegyes csapat versenyszámban a sportlövő Elnök Kupán, Wroclawban.

Péniék a kvalifikáció első részében, amikor mindhárom testhelyzetben mindkét versenyző 15 lövést adott le, 887 körrel a harmadik helyen jutottak a nyolc közé. A Q2-ben aztán már csak testhelyzetenként 10-et lőttek a versenyzők, a magyar-amerikai duó pedig remek, 592 körös eredménnyel az első helyen zárt, és a szabályok értelmében a második helyen végző Jolyn Beer, Jurij Scserbacsevics német-fehérorosz kettőssel lőhetett az aranyéremért. Az aranycsatában a párosok egyik tagja térdelve, a másik állva adta le a lövéseket, a két ugyanolyan testhelyzetű sportlövő eredményét hasonlították össze, és a győztes két pontot kapott, míg azonos köreredménynél mindkét versenyzőnek egy-egy pont járt. A magyar-amerikai kettősnél Sagen Maddalena lőtt térdelve, Péni István állva. Az aranymérkőzésen Péniék semmit nem bíztak a véletlenre, 2-2-nél még döntetlen volt az állás, de aztán elhúzott és magabiztosan, 31-13-ra nyert a magyar-amerikai duó.

(Fotó: MSSZ)

Korábban Péni István ezüst-, Dénes Eszter és Mészáros Eszter pedig egyaránt bronzérmet nyert párjával a 10 méter légpuska vegyes csapat számban.