• 2024 04 27

A női jégkorong-válogatott Csehországban a pekingi téli olimpiáért küzd

Fejest ugrottak a következő szezonba

Az augusztusi A-csoportos női jégkorong világbajnokságot a dánok legyőzésével emlékezetessé tette válogatottunk, csütörtök déltől Csehországban a házigazdákat, a norvégokat és a lengyeleket kellene megelőzni a pekingi olimpiai repülőjegyért, ami sporttörténelmi bravúr lenne. A csapat egyik meghatározó csatára, Gasparics Fanni nyilatkozott honlapunknak a felkészülésről és az ellenfelekről a győri edzőtáborból. Szerinte a mentális frissesség döntő lesz.

Sok tanulsággal és tapasztalattal szolgált a japánok elleni két találkozó az olimpiai selejtezőre készülő női válogatott szakvezetője szerint.

Két ellentétes mérkőzést játszott Japán ellen a magyar női válogatott Győrben. Kedden 3-1-re sikerült nyerni egy remek utolsó harmaddal, szerdán viszont a jó kezdés után az ellenfél fordított, és 5-2-re győzött. Lisa Haley szövetségi kapitányt a tanulságokról beszélt a hazai szövetség honlapján.

„Japán az egyik legjobb csapat a világon, jó lehetőség volt egy ilyen gyors és technikás csapat ellen játszanunk. Az első találkozón időbe telt, amíg felvettük a tempót, a másodikon viszont remekül kezdtünk, ott, ahol abbahagytuk. Utána azonban a fizikai és mentális fáradtság kiütközött. Csehországban ugyanez lesz a helyzet, 24 órán belül kétszer játszunk, így a mostani jó tapasztalat arra, hogyan reagál a test és a fej az ilyen helyzetben. Ezek a tapasztalatok csak jobb csapattá tesznek minket. Az a cél, hogy tartósan magas szinten játsszunk, de természetes, hogy van visszaesés.”

Az olimpiai selejtező programja
November 11., csütörtök
12.00 Magyarország-Lengyelország
16.00 Csehország-Norvégia

November 13., szombat
16.00 Lengyelország-Csehország
20.00 Magyarország-Norvégia

November 14., vasárnap
16.00 Csehország-Magyarország
20.00 Norvégia-Lengyelország