• 2024 04 26

Elmaradt a visszavágás, Sándorházi Vivien a 8 között búcsúzott

Egy év kihagyás után ismét megrendezték a Magyar Nemzetközi Bajnokságot

Sándorházi Vivien egyesben a negyeddöntőben, a Mészáros Petra, Vetor Nikol Szabina duó pedig a női párosok nyolcaddöntőjében esett ki a 46. Tollaslabda Magyar Nemzetközi Bajnokságon. 

Sándorházi Vivien a csütörtöki 2-1-es sikere után, pénteken magabiztos játékkal kezdett az indiai Likhita Srivastava ellen a női egyes nyolcaddöntőjében, majd még inkább rálépett a gázpedálra, így sima győzelemmel lépett tovább. 

A 20 éves magyar sportoló a negyeddöntőben is hamar elkapta a fonalat, de a 21:15-re megnyert első játszma után a másodikat 21:11-re elveszítette az angol Abigail Holden ellen – akitől idén ősszel egyszer már kikapott –, majd még nagyobb gödörbe kerülve 9:0-s hátrányba került a döntő szettben. Volt ereje felállni innen, sőt 21:20-nál mérkőzéslabdához jutott, ám nem tudott élni vele, Holden pedig 23:21-re fordítva bejutott a legjobb négy közé.

Vivien honlapunknak elmondta: a vereség egyik oka az volt, hogy túl sok ajándékpontot adott szigetországi riválisának. Kiemelte: a felnőtt mezőnyben most sikerült először ekkora hátrányból fordítania, amiből később profitálhat még.

Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke hangsúlyozta: hiányérzete nincs, mert a sok fiatal hazai játékos becsülettel helyt állt a színvonalas versenyen, ahol összesen 35 ország versenyzői küzdöttek az 5 versenyszámban. A sportág európai nagyhatalmai közül láthattunk dán és angol játékosokat is a budaörsi sportcsarnokban, ráadásul mivel Ázsiában nem rendeznek viadalokat a világjárvány miatt, így jöttek maláj, thaiföldi, indiai, tajvani és sri lankai tollaslabdázók is az 1 év szünet után megrendezett eseményen.