• 2023 02 03

Fradi siker a rangadón

Győzött a Fehérvár is

A címvédő Ferencváros 4-0-ra győzött a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

A mostani kör előtt éllovas Kisvárda a veresége miatt a harmadik helyre csúszott vissza, hátránya két pont az FTC-vel és a rosszabb gólkülönbségével második Puskás Akadémiával szemben is.  

A telt házas mérkőzés elején a Ferencváros futballozott némi fölényben, de a kisvárdai kontrák legalább olyan veszélyesek voltak, így az első védést Dibusznak kellett bemutatnia, később viszont a vendégeknek is volt egy kimaradt ziccere. A jó iramú találkozón aztán a zöld-fehérek szereztek vezetést egy szerencsés góllal - Cabraja rossz lövésébe Loncar tette bele a lábát -, de mezőnyben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség a szünetig. Egyenlített a Kisvárda, de a videobírós elemzés után les miatt érvénytelenítették a találatot.
A folytatásban nagy lendülettel rohamozott a hazai csapat, a Ferencváros válogatott hálóőre hat perc alatt háromszor is bravúrral védett, egy ízben pedig Mesanovic tévedett centiket. A házigazdák lendületét tíz perc után Leoni kiállítása törte meg - ismét a videobíró segítsége után. Ezt követően a Ferencváros emberelőnyben átvette az irányítást, a játékrész közepén öt perc alatt szerzett újabb két góllal eldöntötte a rangadót, a hajrában pedig a kegyelemdöfést is megadta a duplázó Uzuni révén.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)
Kisvárda, 3250 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Loncar (27.), Uzuni (69., 89.), Marin (74.)
piros lap: Leoni (56.)
sárga lap: Karabeljov (30.), illetve Besic (42.), Wingo (46.)

Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni - Melnyik, Ötvös (Nagy M., 83.), Karabeljov (Simovic, 67.) - Navratil (Bumba, 77.), Mesanovic (Zlicic, 77.), Camaj (Asani, 67.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo (Botka, 78.), S. Mmaee, Kovecevic, Cabraja (Vécsei, 63.) - Besic (Civic, 63.), Loncar, Marin (Laidouni, 78.), Zachariassen (Zubkov, 78.) - R. Mmaee, Uzuni

A MOL Fehérvár FC magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a vendég Zalaegerszeg ellen. A Fehérvár lépett fel kezdeményezően a mérkőzés elején, de a betömörülő vendégvédelem ellen egy ideig nem sokra ment. Ezt megelégelte Kenan Kodro, aki távoli lövéssel megszerezte a vezetést csapatának. A ZTE megpróbált támadóbban fellépni az egyenlítés érdekében, ám egy gyors kontra végén Ivan Petrjak megduplázta a hazai előnyt.
A szünetben hármat cserélő zalaiak gyorsan háromgólos hátrányban találták magukat a második félidő elején, ettől függetlenül mentek előre becsülettel, egy alkalommal Nego Loic a gólvonal közelében tisztázott. A Fehérvár biztos előnye tudatában nem erőltette a támadásokat, a ZTE pedig az utolsó percben kétszer is a kapufát találta el, de a szépítés nem jött össze.

OTP Bank Liga, 12. forduló: MOL Fehérvár FC - ZTE FC 3-0 (2-0) 

MOL Aréna Sóstó, 2174 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Kodro (17.), Petrjak (37.), Dárdai P. (54.),
sárga lap: Bamgboye (33.), Szendrei (64.), Petrjak (90.), illetve Babati (22.), Ubochioma (78.)

Fehérvár: Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Heister - Szendrei N. (Nikolics, 71.), Makarenko - Bamgboye (Fiola, 61.), Dárdai P. (Jallow, 88.), Petrjak - Kodro (Zivzivadze, 88.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis (Bobál D., 65.), Szerafimov, Bedi - Szankovics, Halilovic (Gergényi, a szünetben) - Babati (Milovanovic, a szünetben), Spoljaric (Ubochioma, 75.), Skribek (Zimonyi, a szünetben) - Koszta M.