• 2024 04 27

Nem gondolkodik a lemondáson az FTC edzője Peter Stöger

Értékelés az FTC-Celtic után

A Ferencváros a negyedik mérkőzését is elveszítette az Európa-liga csoportkörében, a Celtic Glasgow a Groupama Arénában nyert 3–2-re.

Szakértőnk, Elbert Gábor (a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára) szerint ez a realitás, azaz a csoport utolsó, negyedik helyezése. Kiemelte: önmagában nem ez az elkeserítő, hanem a mutatott játék és az, hogy a korábbi fejlődés megtört, ami sokáig jellemezte a zöld-fehéreket. Hozzátette: Rebrovval sokkal stabilabb volt a Fradi védelme és ez kulcskérdés, ugyanakkor ő nem az edzőt küldené el feltétlenül, hiszen a légiósok teljesítménye esett vissza jelentősen.

Peter Stöger együtteséből a sok külföldi játékos közül csupán az albán Uzunit érdemes kiemelni. Az újabb vereséggel biztossá vált, hogy az FTC nem lesz ott az európai kupaküzdelmek tavaszi folytatásán. Legutóbb még 2004 februárjában szerepelt magyar együttes a kupatavasz során, akkor a Szentes Lázár vezette DVSC jutott el odáig az UEFA kupában. A csütörtök esti budapesti találkozó utáni sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger kérdésre válaszolva azzal kezdte, hogy nem gondolkodik a lemondáson.