• 2024 04 19

Már nem juthat tovább az FTC

A Celtic Budapesten is győzött az Európa-liga meccsen

Negyedik mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga csoportkörében: a magyar bajnokcsapat csütörtökön hazai pályán a skót Celtic Glasgow együttesétől kapott ki 3-2-re, és ezzel eldőlt, hogy a negyedik helyen végez, azaz véget ér számára az európai kupaszereplés a mostani idényben.

Parádés meccset játszott az Ferencváros a Celtic ellen Budapesten, hiszen egy végig változatos izgalmas találkozót láthatott a Groupama Arénába kilátogató 17 ezer szurkoló. Rögtön a meccs elején egy védelmi hibából Furuhasi szerezte meg a vezetést a vendégeknek már a 4. percben. De a skót együttes előnye csak hét percig tartott, ekkor Zubkov beadásnak szánt lövése megpattant Juranics lábán és Hart fölött hullott a kapuba. A döntetlen nem élt meg újabb negyedórát, hiszen a Celtic egy remek kontra révén ismét megszerezte a vezetést. Jota lövése Vécsei hátán irányt változtatva akadt be a kapuba. A fordulás után helyzet helyzetet követett mind a két oldalon, de újabb gólt a Celtic szerzett. Abada növelte a vendégek előnyét. Az FTC azonban nem adta fel, Uzuni parádés csavarásával izgalmassá tette az utolsó perceket, azonban a pontszerzés már nem sikerült. Így a Celtic 3-2-re győzött az FTC ellen és ezzel a zöld-fehérek lemondhatnak a kupatavasz álmáról.

A csoport másik találkozóján a Leverkusen kiütötte, vagyis 4-0-ra legyőzte a Real Betist, ezzel pedig a német együttes három pontos előnybe került spanyol riválisával szemben. Így jelen állás szerint a kieséses szakaszba a Leverkusen kerülne első helyen tovább. A mostani győzelmével viszont a Celtic felzárkózott a Real Betis mögé egy pontra, így még teljesen nyílt a továbbjutás a csoportból, igaz erre legnagyobb esélye a Leverkusennek van. A másik két együttes, az Európa Liga vagy Konferencia lehetőségen osztozhat majd a papírforma szerint.  

Európa-liga, G csoport, 4. forduló:
Ferencváros-Celtic Glasgow (skót) 2-3 (1-2)
Groupama Aréna, 16 501 néző, v.: Fabio Verissimo (portugál)
gólszerzők: Juranovic (11., öngól), Uzuni (86.), illetve Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)
sárga lap: S. Mmaee (91.), illetve Welsh (10.)

Ferencváros: Bogdán - Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabrja, 73.) - Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.) - Nguen (R. Mmaee, 67.), Zachariassen (Mak, 67.), Zubkov (Szánthó, 81.) - Uzuni

Celtic Glasgow: Hart - Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales, 89.), Juranovic - D. Turnbull, Bitton (McCarthy, 78.), C. McGregor - Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (Johnston)