• 2024 04 20

Bravúr a párostól

Jól bírták idegekkel, jöhet a nyolcaddöntő

A Madarász Dóra, Póta Georgina páros óriási csatában bejutott a nyolcaddöntőbe a houstoni világbajnokságon, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek ez sajnos nem sikerült.

Korábban Madarász Dóra és Póta Georgina is szép sikereket ért már el párosban, ám mindketten más partnerrel. Egymás oldalán eddig még nem indultak, ám ahogy a példa mutatja, nem kellett sok idő nekik az összeszokáshoz. A nyitó fordulóban a szerbiai Surján Szabinát és Izabela Lupuleszkut 3:0-ra verték meg, a második fordulóban pedig az ötödik kiemelt Linda Bergström, Christina Kallberg duót. A svédek ellen már a jó idegekre is szükségük volt, hiszen 2:1-es szetthátrányból fordítottak úgy, hogy mindhárom megnyert szettben 12:10 lett a javukra.
Az Ecseki, Szudi párost az igen előkelő harmadik helyen emelték ki. Ennek köszönhetően az első fordulóban erőnyerők voltak, igaz, így egy olyan egységgel találkoztak a legjobb 32 között, amely jobban hozzá szokott már a körülményekhez. Hogy ezen múlt-e, nem tudni, a hongkongi Ho Kwan Kit és Wong Chun Ting mindenesetre pontosabban játszott, és négy szettben győzött.
Ez azt jelenti, hogy a houstoni világbajnokságon a mieink közül már csak a Madarász, Póta páros van versenyben. A nyolcaddöntőben az indiai Archana Girish Kamatha és Manika Batra lesz az ellenfelük.

Asztalitenisz világbajnokság, Houston: 
férfi páros, a 16 közé jutásért
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Ho Kwan Kit, Wong Chun Ting (hongkongi) 1:3 (–5, 10, –7, –9)

Női páros, a 16 közé jutásért
Madarász Dóra, Póta Georgina–Linda Bergström, Christina Kallberg 3:2 (–9, 10, –6, 10, 10)