• 2024 04 27

Ezüstös napok a Hungarian Openen Major Veronika számára

A keszthelyi pisztolyos két sérülés után biztatóan tért vissza

Magyar éremesőt hozott a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi sportlövő versenyen a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren, ahol az egyes egyéni számokban együtt lőttek a felnőttek és a juniorok.

A 10 méter női légpisztoly számban a még ifjúsági korú Jákó Miriam maga mögé utasította az egész mezőnyt, 243.4 körrel győzött, ami junior országos csúcs. A második helyen Major Veronika végzett 237.9 körrel, vagyis kettős magyar siker született ebben a számban. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub olimpikonja honlapunknak elmesélte a tokiói olimpiát követő balszerencsés sorozatát, amikor két kisebb baleset is nehezítette az életét. Az egykori futócéllövő sikeresen tért vissza a hazai és a nemzetközi mezőnybe, persze érthetően messze van még a csúcsformától.

Az alapversenyben legjobban célzó szerb Zorana Arunovic (582 kör) a döntőben a hetedik helyen végzett. Jákó jól lőtt az alapban is, 580 körrel másodikként kvalifikálta magát a fináléba, ami ifjúsági országos rekord.

A 10 méter férfi légpisztoly versenyszámban a finn Joonas Kallio nyakába akasztották az aranyérmet, aki a döntőben 241.7 körrel győzött. Legjobb magyarként, Tátrai Miklós ötödik lett (179.4 kör) azok után, hogy az alapversenyt 579 körrel megnyerte. 

A 10 méter férfi légpuska számban ezúttal visszavágott Péni István Pekler Zalánnak, 252.7 körrel nyert. A különbség kettejük között 1.8 kör volt.

A 10 méter női légpuska számban a norvég Johanna Reksten lett az első 252.2 körrel, Dénes Eszter végzett a második helyen (250.8), míg Zwickl-Veres Kata (229.3) a harmadikon. Az alapversenyt 631.6 körrel új egyéni csúccsal megnyerő Toma Dorina a negyedik helyen zárt.