• 2024 03 29

Történelmi darts siker

Ihász Veronika kijutott a női világbajnokságra

A Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) Czech Open versenyén - amelyen ranglistapontokat lehet szerezni a női világbajnokságon való induláshoz - Ihász Veronika az elődöntőig jutott, amivel elérte, hogy ott lehet a 2022. január 1. és 9. közötti világbajnokságon.

A civilként Rajkán vasutas sportoló honlapunknak elmondta: nyáron derült ki számukra (a párja egyben az edzője, a szerk.) az, hogy reálisan kijuthat az eseményre, amit még fel sem tudott fogni. Edzője két nap pihenőt adott párjának, aki családanyaként soha nem unatkozik.

Ihász Veronika a csehországi verseny elődöntőjében a PDC-vb-n is szerepelt Deta Hedmantől kapott ki 4–0-ra, ám így is annyi ranglistapontot szerzett, amellyel biztossá vált, hogy a kelet-európai ranglistáról ő harcolja ki a részvételi lehetőséget a januári világbajnokságra, az őt követő és a 16 között búcsúzó Végső Adriennek már nem maradt esélye az 51 pont hátrány ledolgozására.

Ihász Veronika szombaton szerzett harmadik helye pedig azt jelenti, hogy első magyar dartsosként biztosan ott lesz a jövő év elején megrendezésre kerülő első WDF-világbajnokságon.