• 2024 03 29

Biztosan győzött az FTC

Csak nevében rangadó

A címvédő és listavezető Ferencváros házigazdaként magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Ha bárki izgult volna amiatt, hogy Peter Stöger még hosszú ideig lesz-e a Ferencváros vezetőedzője a sikertelen Európa-liga szereplés után, nos azt a hazai szereplés megnyugtathatta. Hiszen ami kevés a nemzetközi színtéren, az pontosan elég itthon. Hiszen az FTC miután 4-0-ra kiütötte az előző körben, az akkor még éllovas Kisvárdát, ezúttal simán nyert a Fehérvár ellem. A Fradi Zubkov góljával szerzett vezetést már a 10. percben és ez a gól meghatározta a mérkőzés alaphangját. A vendég fehérváriak innen csak futottak az eredmény után, azonban egyenlíteniük nem sikerült. Mmaee pedig az első félidő hajrájában rúgott még egy gólt. A fordulás után viszont nem sokkal Uzuni növelte kettőre az előnyt, amivel gyakorlatilag tét nélkülivé tette a rangadónak indult találkozót. Az FTC ki is üthette volna ellenfelét, hiszen a hajrában Laidouni kihagyott egy tizenegyest, azonban a 3-0-s zakót sem tudta mindenki nyugodtan elviselni, hiszen Funsho egy szabálytalanságért törlesztett, így mehetett le idő előtt a pályáról. A Fradi tehát újabb erődemostrációt tartott, és így már három pontos előnnyel vezeti a tabellát a Puskás Akadémia előtt. Jövő héten pedig következhet újra az Európa Liga.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0 (2-0)

Groupama Aréna, 8719 néző, v.: Berke
gólszerzők: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)
sárga lap: Blazic (37.), Vécsei (47.), Besic (70.), Nguen (94.), illetve Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (65.), Fiola (69.), Petrjak (72.)
kiállítva: Bamgboye (93.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee (Nguen, 59.), Civic - Vécsei (Besic, 59.), Laidouni - Zubkov (Mak, 87.), Marin, Uzuni (Zachariassen, 59.) - R. Mmaee

MOL Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.) - Nego, Szendrei (Alef, 66.), Makarenko, Dárdai (Bamgboye, 63.) - Kodro (Nikolics, 86.), Petrjak