• 2024 04 25

Magyar éremeső a vegyes csapat számokban a Hungarian Openen

A Mészáros-Péni duó győzött

A 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban a Mészáros Eszter, Péni István összeállítású magyar "A" együttes lett az aranyérmes a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett Hungarian Open elnevezésű nemzetközi sportlövő viadal második napján, miután az aranymérkőzésen 17-7-re győztek a Milda Marina Haugen, Hári Péter norvég-magyar duóval szemben.

Péniék végig jól lőttek, a kvalifikáció első részében is a legjobbak voltak 634.6 körrel, és a Q2-ben is győztek 419.5 körrel. Ugyanebben a versenyszámban a bronzmérkőzésen a magyar "B" csapat, vagyis Bajos Gitta és Pekler Zalán 17-5-re győzött a Komárom VSE kettőse, vagyis Szijj Katinka és Vas Péter ellen. A junioroknál a Dénes Eszter, Hammer Soma összeállítású magyar csapat végzett az első helyen, miután az aranymeccsen 16-8-ra nyert a hármas számú norvég együttes ellen (Julie Johannessen, Tobias Bernhoft-Osa).

A 10 méter légpisztoly vegyes csapat versenyszámban a Major Veronika, Tátrai Miklós alkotta magyar egyes számú együttes az aranyéremért zajló párharcban 17-11-re kikapott a szerbektől (Zorana Arunovic, Dusko Petrov), és ezüstérmes lett. A bronzmérkőzésen a csehek egyes csapata (Veronika Schejbalova, Jindrich Dubovy) 17-13-ra nyert Magyarország kettes csapata, vagyis Sike Renáta és Szemán Dávid ellen. A kvalifikáció első részében Sikéék 571 körrel a második helyen, Majorék 570-nel a harmadik helyen végeztek és léptek tovább a nyolc közé, majd a Q2-ben Majorék 382 kört teljesítettek, másodikak lettek, és lőhettek az aranyért. A Q2-ben Sikéék 379 körrel a harmadik helyen zártak. A junioroknál magyar ezüstérem született, miután a Daria Haristiade, Luca Joldea román csapat 17-13-ra volt jobb a Jákó Miriam és Nagy Bálint alkotta magyar egyes csapatnál.