• 2024 03 28

Bondár Annát Santiagóban sem tudták megállítani

Újabb tornagyőzelmével bebiztosította az Australian Open főtábláját

Bondár Anna szombaton megnyerte a Santiagóban rendezett 60 ezer dollár (19.2 millió forint) összdíjazású chilei salakpályás női ITF-tenisztornát, ezzel hétfőtől (11.15.) a legjobb száz között lesz a világranglistán.

A jelenlegi legjobb pozícióban lévő magyar teniszező honlapunknak elmondta: gyerekkori álmát valósította meg az elmúlt két hétben az első WTA tornagyőzelmével, amit megduplázott Chilében és közben bebiztosította helyét a jövő januári melbourne-i Grand Slam főtábláján, így a mostani montevideói tornán már felszabadultan játszhat. A világranglistán jelenleg 107. Bondár Anna a szombat esti fináléban a rangsorban 249. paraguayi Veronica Cepedével találkozott. A mérkőzés első játszmája 2:2-ig alakult szorosan, onnan a második kiemelt Bondár remek játékkal sorra nyerte a játékokat és 6:2-vel hozta a szettet. A másodikban is hasonló volt a forgatókönyv, ugyanis a magyar teniszező 2:1-nél elbukta brékelőnyét, de a folytatásban rögtön ismét elvette riválisa szerváját, ami megtörte Cepedét, így a magyar sportoló másfél óra alatt diadalmaskodott, és a hétfői rangsorban a 90. helyen áll majd.
Az Open-éra történetében Bondár a 14. magyar játékos, aki a legjobb száz közé tud kerülni. A 24 éves Bondár nagyszerű formában van az utóbbi időszakban, múlt vasárnap ugyanis a Buenos Aires-i 125 ezer dolláros viadal trófeáját is elhódította.