• 2024 04 27

Joao Janeiro a DAC új vezetőedzője

A Kisvárda hosszútávú együttműködésről állapodott meg a dunaszerdahelyiekkel edzője elengedése kapcsán

Joao Janeiro távozik az OTP Bank Ligában tizenkét forduló után a harmadik helyén áll Kisvárda kispadjáról, miután elfogadta a DAC felkérését a dunaszerdahelyi klub megüresedett vezetőedzői pozíciójának betöltésére.

„Joao Janeiro jelezte a szándékát, - kezdte Révész Attila a Kisvárda sportigazgatója a klub honlapján megjelent közleményben - hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család. Nem titok, ez a klub a Dunaszerdahely, a DAC, amely az anyaországban a legnépszerűbb határontúli klubnak számít, ezért érzelmi síkon is meg tudtak szólítani bennünket, és a két klubnak sikerült egymással megegyezni, illetve a későbbi együttműködés reményében is engedtünk a kérésüknek. Joao Janeiro szerdán elbúcsúzott a csapattól, csütörtökön pedig távozik is Kisvárdáról. A szerda délutáni edzést a naptári évből hátralévő öt bajnoki mérkőzésre vezetőedzőként megbízott Erős Gábor tartotta, az ő ilyen jellegű szerepvállalása alatt lesz időnk megtalálni az új esztendőre a következő vezetőedzőnket. Az asszisztensedzői feladatokkal pedig az U19-es csapatunk eddigi szakvezetőjét, Gerliczki Mátét bíztuk meg.”

„Nagyon büszke vagyok, hogy egy DAC-szintű klub érdeklődik irántam. A dunaszerdahelyi egy jól szervezett klub, ami azzal a reménnyel tölt el, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Boldog vagyok, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, és alig várom, hogy munkába állhassak az új csapatomnál. Egy labdarúgó klub jó működéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki egy irányba tartson. Mindenki egyformán fontos ahhoz, hogy elérjük a céljanikat” – nyilatkozta a portugál szakember új állomáshelyén.