• 2024 04 25

A nagymama húslevese várja Bondár Annát

A teniszező még egy lépéssel közelebb került a TOP100-hoz

A wiesbadeni, 80 ezer dollár (24.4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna megnyerése után Bondár Anna a múlt hétvégi franciaországi, szintén 80 ezres versenyen ismét döntőbe jutott, ahol a román Buzarnescu két játszmában győzte őt le.

Németországi tornagyőzelmével 33 helyet lépett előre a 24 éves magyar kiválóság, aki így a WTA ranglista 146. helyéről kezdhette meg szereplését Normandiában, míg jelenleg már a 135. helyen áll, vagyis még egy lépéssel közelebb került a TOP100-hoz.

A magyar Fed-kupa válogatott játékos nem került könnyű helyzetbe Franciaországban, hiszen - ahogy elmondta honlapunknak - a német salakos versenyt követően, kemény borításon és fedett kemény pályán is játszania kellett, ennek ellenére eljutott a döntőig, ahol a román teniszező ütötte el az újabb tornagyőzelemtől.

A hajdúszoboszlói klub játékosa hangsúlyozta: az ellenfele jobban alkalmazkodott a szeles időjáráshoz és a szabadtéri körülményekhez, így megérdemelten nyert. Kiemelte: nagyon örül, hogy a salakos verseny után ilyen szépen helytállt másfajta talajon is. Végül azt is elárulta a magyar teniszező, hogy milyen étellel várja majd nagymamája, amikor meglátogatja őt rövid pihenése során.

A szeghalmi születésű sportoló jövő hétvégén már  a WTA 250-es tenerifei torna selejtezőjéből próbál tovább menetelni a pályán és a világranglistán.

Anna idén júliusban a svédországi Bastadban rendezett 125 000 dolláros tornán a negyeddöntőig jutott. A következő versenyén Gdyniában egy WTA 250 kategóriájú tornán ezt is túlszárnyalta, ahol a selejtezőből indulva került a negyeddöntőbe. Szeptember elején a karlsruhei WTA 125K kategóriájú viadalon ismét negyeddöntős lett majd jött a kettős tornagyőzelem a másik német városban.