• 2024 05 08

Kisvárdai kiütés, Honvéd dráma

Kiállítás, tizenegyes, öngól, meg nem adott gól Felcsúton. Mind a Honvédot sújtotta.

A Budapest Honvéd az előző fordulóban a Mezőkövesd ellen drámai körülmények között elvesztett mérkőzését Felcsúton akarta feledtetni, ám a tabella harmadikja ellen is minden megtörtént a kispestiekkel, amely sújthat egy csapatot egy rangadón.

A házigazda Puskás Akadémia FC hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a 22. perctől emberhátrányban játszó Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. 

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 3-1 (1-1)

Pancho Aréna, v.: Bogár
gólszerzők: Plsek (45+2., 71., a másodikat tizenegyesből), Mezgrani (87., öngól), illetve Nono (16.)
sárga lap: Baluta (21.), Kozák (24.), Nagy Zs. (47.), Van Nieff (54.), illetve Mezghrani (35.), Nagy G. (70.), Lovric (77.)
piros lap: Nagy D. (21.)

Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Van Nieff, Plsek - Csirmaz (Gera D., 56.), Baluta (Corbu, 78.), Komáromi (Favorov, 85.)- Kozák

Honvéd: Szappanos - Mezgrani, Klemenz (Lovric, 60.), Batik, Tamás K. - Nono, Baráth B. (Eppel, 77.), Machach (Nagy G., a szünetben), Zsótér (Hidi, 77.) - Lukic (Balogh N., 69.), Nagy D.

    Az első negyedórában kezdeményezőbb volt a hazai csapat, ám lövésig nem jutott el. Majd kisvártatva Nono góljával megszerezte a vezetést a Honvéd. A találat után egy ártatlannak tűnő szituációban előjött a csapatokban lappangó feszültség, először Baluta szándékosan megrúgta hátulról Machacht egy sárga lapért, amiért Nagy Dominik hevesen vonta felelősségre egy pirosért. A bajnokság egyharmada telt el és ez már a negyedik kiállítás volt a Honvéd kárára. A folytatás érthető, ám minimális felcsúti fölényt hozott, aminek a félidő hosszabbításában lett eredménye Plsek révén.
    A fordulást követően ahogy fáradtak a vendégek, úgy kerekedett felül a Puskás Akadémia, de csak a mezőnyben, Szappanosnak nem akadt dolga. A mérkőzés utolső negyedére frissített is a kispesti csapat. Horváth Ferenc kettős cserét hajtott végre, ami után tizenegyest rúghattak a hazaiak. Na nem azért mert rögtön nagyot hibázott valamelyik frissen beállt vendég játékos, hanem egy csere előtti szituációt "nézett vissza" a VAR. A találkozó hajrájában Balogh egyenlíthetett volna, azonban három méterről mellé fejelt, hogy aztán kis idő múlva bebiztosítsa győzelmét a hazai gárda. Egy előrepasszolt labda simán a Honvéd-védőké lehetett volna, ám Lovrics és Batik egymásra várt, így Kozak ki tudott lépni közülük. Miután a cseh támadó középre centerezett, a kétségbeesve menteni igyekvő Mezghrani a saját kapujába továbbította a labdát, így öngól, bár a mögötte egyedül érkező felcsúti csatár sem valószínű, hogy másfél méterről hibázott volna. Ugyan a hazaiak győzelme biztosnak látszott, maradt még történés a mérkőzés végére, Batik közeli szépítő gólját érvénytelenítette a VAR les címén. Összességében a találkozó elején vezetést szerző Budapest Honvédot sújtotta kiállítás, utólag megadott tizenegyesből elszenvedett gól, öngól, meg nem adott gól, amit nem is tudott kompenzálni. Ez persze semmit nem von le a hazaiak érdemeiből.     


OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 5-0 (2-0)
Kisvárda, 2023 néző, v: Bognár
gólszerzők: Navratil (19., 33.), Camaj (73., 82., 85.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni - Karabeljov, Melnyik (Zlicic, 55.) - Navratil (Bumba, 81.), Ötvös, Asani (Camaj, 69.) - Mesanovic (Nagy M., 81.)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál D. (Sebestyén, 75.), Gergényi (Huszti, a szünetben) - Sankovic, Bedi - Ubochioma, Spoljaric (Zimonyi, a szünetben), Skribek (Milovanovic, a szünetben) - Koszta (Babati, 68.)

    Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett a hazaiak futballoztak veszélyesebben, ez pedig az első félidő felénél góllá érett, igaz, Navratil találatát csak videobírózás után érvényesítette a játékvezető. Néhány perccel később tizenegyesből egyenlíthetett volna a vendégegyüttes, a főszerep azonban ismét a videobíróé volt, az pedig felülbírálta a játékvezető döntését, tehát a ZTE nem rúghatott büntetőt. Kisvártatva Navratil duplázott, így a Kisvárda előnye megnyugtatóvá vált a szünetre.
    A térfélcsere előtt hármas cserével próbált frissíteni Waltner Róbert vezetőedző a zalai együttesen, amely nagy lendülettel vetette bele magát a folytatásba. A második félidő első felében egyértelműen a vendégek támadtak nagyobb erőbedobással, a hazaiak az előnyük birtokában a gyors ellenakciók esélyét lesték. Az utolsó negyedórához közeledve a percekkel korábban csereként beállt Camaj lőtt szép gólt, amellyel el is döntötte a három pont sorsát, a zalaiak minden erőfeszítése ellenére. A montenegrói Camaj a hajrában aztán még kétszer eredményes volt, így 13 perc alatt mesterhármassal járult hozzá a Kisvárda fölényes diadalához.