• 2024 04 19

Győzhetett volna az Újpest

Sikeres edzői debütálás a DVSC kispadján

A sereghajtó Újpest 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesd vendégeként első szombati mérkőzésén.

Újpesti szempontból sokáig úgy tűnt, hogy a pontszerzés lehet majd a maximum, amit a mezőkövesdi találkozóból kihozhat a lila-fehér együttes, amely kétszer is egyenlített a szombati délutánon. Az összkép mindenképpen a vendégek szempontjából pozitív, hiszen zsinórban negyedik meccsén nem kapott ki a sereghajtó. De az utóbbi szón van a hangsúly. Hiszen ezzel a döntetlennel eldőlt, hogy az Újpest marad az utolsó a tabellán a 11. forduló után is. Pedig történhetett volna másként is. Hiszen a 93. percben büntetőhöz jutott a tavalyi Magyar Kupa-győztes. Azonban Tallo kihagyta a tizenegyest, vagyis olyan rosszul rúgta, hogy Tordai védei tudott. Az Újpest, amely a meccsen három kapufát is lőtt, így büntetőből sem talált be. Összességében Michael Oenning legénysége két pontot ott hagyott Mezőkövesden. A házigazda pedig Supka Attila vezérletével folytatja sikerszériáját, hiszen sorozatban harmadik bajnokiján maradt veretlen.  

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-2 (1-1)

Mezőkövesd, v.: Solymosi
gólszerzők: Jurina (18.), Kutrumpisz (61., öngól), illetve Kocsis (26., öngól), Bjelos (81.)
sárga lap: Kocsis (37.), Lakveheliani (41.), illetve Kutrumpisz (53.), Mack (89.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Kocsis, Szépe, Lakveheliani (Vadnai, 78.) - Karnyicki, Cseke (Chrien, 60.) - Nagy D. (Calcan, 30.), Vojtus (Drazic, 60.), Cseri (Madarász, 78.) - Jurina

Újpest FC: Banai - Kastrati (Simon K., 79.), Diaby, Kutrumpisz, Antonov - Mitrovic, Mack - Beridze (Viana, 65.), Katona (Bjelos, 65.), Csongvai - Kone (Tallo, 65.)

Az ideiglenesen kinevezett Jeremiás Gergő döntetlennel mutatkozott be a Loki kispadján. Miután hiába vezetett az MTK a DVSC ellen a Hungária körúton Ferenczi egyenlítetett a vendégek pedig pontot szereztek Budapesten. Teodoru Vaszilisz így két pontos az MTK kispadján, azaz a megbízott vezetőedző még nem nyert a kék-fehérekkel. 

MTK Budapest-Debreceni VSC 1-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2231 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.)
sárga lap: Herrera (50.), Balázs B. (58.), Weir (69.), illetve Bévárdi (57.)

MTK: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera - Ramadani, Weir - Kovácsréti (Vancsa, 67.), Dimitrov (Mezei Sz., 63.), Grozav - Miovski

Debrecen: Gróf - M. Nikolic, Deslandes, Korhut (Szujó, 87.) - Bévárdi, Baráth, Varga J. (Gyönyörű, 87.), Ferenczi - Ugrai (Tischler, 60.) - Pintér (Soltész, 72.), Sós (Babunski, 87.)

 

A címvédő Ferencváros magabiztos győzelmet aratott a Gyirmót vendégeként. A Gyirmót az élvonal negatív rekordereként a hatodik vereségét szenvedte el az idény során, míg a Ferencváros sorozatban 21. idegenbeli bajnokiján maradt veretlen.

Gyirmót FC Győr-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
Gyirmót, Alcufer stadion, 4013 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Uzuni (47.), Nguen (85.)
    sárga lap: Szegi (5.), Zeke (83.), illetve Besic (92.)
    
    Gyirmót: Hársfalvi - Szegi, Ikic, Széles, Zeke - Radics (Kovács, 90.), Nagy P. (Csonka, 68.), Hasani (Mayer, 90.), Hajdú (Lencse, 81.) - Medgyes, Simon (Varga, 68.)
    
    Ferencváros: Bogdán - Somalia, Blazic, S. Mmaee, Civic - Vécsei (Loncar, 87.), Laidouni - Mak (Marin, 70.), Nguen (Besic, 87.), Zachariassen (Boli, 61.), Uzuni