• 2024 04 16

Sikeres nap Nagojában

Elődöntőben az összes váltó

A rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának második, nagojai állomásán Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak, Krueger John-Henrynek sem okozott gondot az 1000 méter kétfordulós selejtezője.

 A nőknél egyedül Kónya Zsófia jutott tovább. Kellemetlen meglepetés, hogy Jászapáti Petra nem jutott negyeddöntőbe, mivel a második fordulóban csak negyedik lett a futamában, míg Sziliczei-Német Rebeka egy ötödik hellyel búcsúzott a versenyében.

A férfi és női váltó is elődöntős a rövidpályás gyorskorcsolya világkupán. Liu Shaolin pihenőt kapott, Liu Shaoang és Krueger mellett Jászapáti Péter és Nógrádi Bence összeállítású magyar négyes így is futammásodikként lépett tovább a kínaiak mögött.

A 3000 méteres női váltó Jászapáti, Kónya, Sziliczei-Német, Somogyi Barbara összeállításban lépett jégre. A négyes az előző vk-fordulóban győztes kínai váltó kizárása miatt az oroszok mögött másodikként került a legjobb nyolc közé, ami rendkívül fontos volt az olimpiai kvalifikáció szempontjából, mert múlt héten nem jutott az elődöntőbe.

Szombaton az 500 és 1500 méter végcsatározásait, valamint a női és a férfi váltó elődöntőjét rendezik.