• 2023 09 28

FTC és Győr győzelem a Bajnokok Ligájában

Győzelmek a francia riválisok ellen

A Ferencváros 28-27-re legyőzte az előző idényben ezüstérmes francia Brest Bretagne csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton Érden.

A magyar csapatból Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett, a vendégektől Djurdjina Jaukovic és Tonje Loseth hiányzott.
Hatékony védekezéssel kezdte a meccset a Ferencváros, ennek köszönhetően szoros volt az állás, először a 19. percben alakult ki egygólosnál nagyobb különbség a csapatok között. A franciák a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de ez az időszak nem tartott sokáig.
Elek Gábor időkérése után javult a házigazdák támadójátéka, Emily Bölk és Szöllősi-Zácsik Szandra vezérletével visszavették a vezetést, ám az első félidő utolsó három gólját a Brest szerezte, így a szünetben ismét kettővel jobban állt.
A második felvonás elején is váltakozva vezettek a csapatok, majd első alkalommal volt két gól a különbség az FTC javára. A magyar csapat mindössze egyszer talált be beállóból, de a szélsők és az átlövők jó teljesítménye miatt nem is próbálkozott középről. Ezzel szemben a túloldalon Pauletta Foppa remekelt, részben annak köszönhetően, hogy csapata ismét létszámfölényt teremtett a támadások során.
Klujber Katrin és Bölk jóvoltából nyolc perccel a vége előtt már három volt a Ferencváros előnye, ami elegendőnek bizonyult a sikerhez, mert bár az utolsó hét percben nem lőtt gólt, a rendkívül izgalmas hajrában a franciák is több támadásukat elrontották.
A hazaiaknál Bölk nyolc, Klujber hat góllal zárt, a vendégeknél Alicia Toublanc nyolc, Foppa pedig hat alkalommal volt eredményes.
A három győzelemmel és két döntetlennel álló FTC egy hét múlva a montenegrói Buducnost Podgorica vendégeként folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne (francia) 28-27 (15-17)
lövések/gólok: 46/28, illetve 41/27
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 5/4
kiállítások: 4, illetve 2 perc

A Győri Audi ETO KC 33-29-re győzött a francia Metz HB otthonában. Az ETO rekordot jelentő, immár 62 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 54 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

 csoportkör, 5. forduló, B csoport:
Metz HB (francia)-Győri Audi ETO KC 29-33 (15-16)
    lövések/gólok: 49/29, illetve 45/33
    gólok hétméteresből: 5/4, illetve 3/3
    kiállítások: 4, illetve 2 perc