• 2024 04 19

Ungvári Miklós és Braun Ákos lesz a szövetségi kapitány

Cél 1 érem és 1 pontszerző helyezés a párizsi olimpián

A tokiói olimpián sikeresen szereplő magyar válogatott éléről az év végén távozik a magyar judo két szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor a férfiak és Toncs Péter a nők éléről, a két mesteredző az egyesületi feladatok miatt nem kívánta meghosszabbítani szerződését.

Dr. Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke a keddi elnökségi ülést követően honlapunknak elmondta: a jövő év elejétől új összetételű szakmai csapat veszi át a magyar válogatott irányítását. Igazi ikonokat sikerült az ügy érdekében megnyerni, hiszen a férfi szövetségi kapitány a négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós lesz, a női kapitány posztját pedig a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tölti majd be. Szőnyegedzőként az ő munkájukat segíti majd a férfiaknál az évek óta hazánkban dolgozó japán Kaida Ken, illetve a nőknél az Európa-bajnok Karakas Hedvig. A szakemberek munkáját az elmúlt évtizedekben Franciaországban, majd Olaszországban dolgozó japán szakember, Murakami Kijosi felügyeli majd.

„Hosszas előkészítő munka után tudtuk összeállítani a meggyőződésem szerinti legerősebb és legalkalmasabb stábot, amely bárhol a világon megállná a helyét” – tette hozzá” dr. Kovács Antal.

A szakmai alelnök megjegyezte: a szakfelügyelő, Murakami Kijosi néhány hét múlva érkezik majd Magyarországra, akkor sajtótájékoztató keretében mutatják majd be a teljes stábot. Hangsúlyozta: a 2024-es párizsi olimpián is 1 érem és 1 pontszerző helyezés a cél.