• 2024 04 20

Nem történt meglepetés

Az OSC lesz ott a Bajnokok Ligája főtábláján

AZ OSC a szerdai visszavágón két góllal kikapott, de bejutott a Szolnoki Dózsa ellenében a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájára.

Azt mind a két csapat játékosi tudták, hogy a párharc már az első szolnoki találkozón eldőlt, amikor a vendég OSC kilenc gólos győzelmet aratott. Ennek szellemében kezdődött a visszavágó, amely arról döntött, a két magyar együttes közül melyik kerül majd fel a Bajnokok Ligája főtáblájára az FTC mellett.

Az első negyedben ennek szellemében meglehetősen bátortalan volt mind a két együttes. A Szolnok érthetően nem akart beleszaladni egy újabb nagy vereségbe, az OSC-t pedig nem hajtotta nagyon semmi.

Varga Dániel együttese az első negyed után 2-1-re vezetett, majd három is volt a különbség a hazai együttes javára, a térfélcsere előtt pedig 4-2 állt az eredményjelző.

A harmadik negyedben aztán már minden-mindegy alapon a Szolnok is belehúzott. Ebben a nyolc percben nyolc gól született és a Szolnok kiegyenlített. Így a záró felvonás kérdése az volt, hogy ki nyeri meg a meccset, ami ha nem is a szerda szempontjából, de a szezon további részében még lehet majd fontos.

A Szolnok aztán a hajrában jobban koncentrált. Húsz másodperccel a vége előtt Szeghalmi lőtt gólt, majd pedig a dudaszó pillanatában Konarik lőtt az üres kapuba, így a Szolnok végül 12-10-re nyert. De ennek ellenére az OSC lehet elégedettebb, hiszen az újbudai együttes lesz ott a Bajnokok Ligája B csoportjában. A Szolnok az Eurokupában folytathatja, amelyben egyébként címvédő.

Vízilabda Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa 10-12 (2-1, 2-1, 3-5, 3-5)
gólszerzők: Vigvári 4, Burián 3, Sziládi, Salamon, Hárai 1-1, illetve Angyal, Szeghalmi, Konarik, Zovic 2-2, Nagy, Gbadamassi, Jansik, Kovács G. 1-1
Továbbjutott: az OSC, 25-18-as gólkülönbséggel.