• 2024 04 23

Nagyon erős Extraliga

Magyar Bálinték célja csak a címvédés lehet

Magabiztos 3-0-ás győzelmet aratott a címvédő Pénzügyőr férfi röplabda csapata a már tavaly is ott szereplő DEAC ellen a Kőér utcában, zárt kapuk mögött az Extraliga nyitófordulójában.

Jókay Zoltán együttese 68 perc alatt nyert a Fodor Antal edzette debreceniek ellen úgy, hogy az első két játszmában még vezettek is Tóth Andrásék, azaz a vendégek. Érdekesség, hogy Tóth korábban, például a 2016/17-es szezonban a Pénzügyőrt erősítette, ugyanúgy, mint a sérülése miatt egyelőre még nem játszó Bagics Balázs is, aki szintén a DEAC játékosa már. A mezőny legeredményesebbje 18 ponttal a hazai átló, Kovács Zoltán lett, míg a túloldalon a Veres-Fazekas duó szerzett 26 pontot, előbbi 15 pontig jutott négyes ütőként.

A hazaiak csapatkapitánya, a feladó Magyar Bálint szerint az első mérkőzések számukra mindig ilyen döcögősebbekre sikerednek, de aztán belelendülnek. Kiemelte: az ide bajnokság a tavalyinál is erősebb és kiegyensúlyozottabb lesz, hiszen a Kaposvár, Kazincbarcika és MAFC trió mellett figyelni kell például az újonc szomszédvár, a Weczera Csaba által irányított Kistext gárdájára is. Arról is kérdeztük a válogatott röplabdázót, hogy mennyire lehet előny a csupán néhány helyen átalkult játékoskeret, miközben a csapat gerince megmaradt. Gacs Dániel a Kistext-től, míg Dávid Csanád Romániából igazolt a Kőér utcába.