• 2024 04 24

Éremeső Peruban

Junior sportlövőink remekeltek a világbajnokságon

A 10 magyar sportlövő 3 aranyéremmel (2 csapat és 1 egyéni), 1 egyéni ezüstéremmel és 5 döntős eredménnyel zárt Peru fővárosában, Limában a junior világbajnokságon a közelmúltban.

Kezdésnek a Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter alkotta légpuskás trió győzte le az indiaiakat a 10 méteres csapatdöntőben, majd Hammerl Soma szerzett aranyérmet az 50 méteres fekvő versenyszámban. Folytatásként Mészáros nyakába akasztottak ezüstöt az 50 méter puska összetettben mutatott teljesítményéért, aztán jött a Hammerl, Kiss Viktor és Török Ferenc alkotta trió, amely legyűrte a franciákat ugyanezen versenyszám fiú csapatfináléjában.

És elismerés illeti azokat az ígéreteket is, akik eljutottak az egyéni döntőig. Mészáros a negyedik, Dénes a hetedik lett a legjobb nyolc légpuskás lány külön viadalában, Hammerl szintén hetedikként zárt 50 méter összetettben, míg a légpisztolyos fináléban Komáromi Krisztina Panna, a sportpisztolyosok 25 méteres versenyében, pedig Jákó Miriam végzett az előkelő hatodik helyen.

Az UTE 20 éves versenyzője honlapunknak elmondta: nagyon erős mezőny gyűlt össze a két hétig tartó utánpótlás eseményen, ahol több, a tokiói olimpián megfordult sportlövő is szerepelt. Mesélt még a különleges környezetről, ahol hideg szél fújt az óceán partján, valamint piramissal is találkoztak.

Hozzátette: alig várja a következő hétvégi német csapatbajnoki fellépését.