• 2024 04 20

Kalapot kell emelni a bravúr döntetlen után

A magyar labdarúgásból nem következik a világbajnoki részvétel-Elbert Gábor, korábbi MLSZ főtitkár értékelése

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es bravúros döntetlent játszott a nyári Európa-bajnokságon ezüstérmes Anglia otthonában. A szentélyben, a Wembley-ben sikerült mindez Marco Rossi együttesének, ott, ahonnan 1953, azaz 68 éve a legendás 6:3 óta csak vereséggel távozott magyar nemzeti csapat.

Kalapot kell emelni a kedd esti produkció láttán, de a magyar labdarúgásból nem következik az, hogy kijutunk egy foci világbajnokságra – nyilatkozta honlapunknak Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára. Kiemelte: míg Albániának is van 11 európai top bajnokságokban szereplő és játszó labdarúgója, addig nekünk nincs, és amíg nem lesz egy erős 30-40 fős keretünk, addig nem reális cél a komoly előrelépés.
 

Kedden este látszott a mieink teljesítményén, hogy lekerült a teher a vállukról, ami a két, Albánia elleni mérkőzés során ott volt. Nem először bizonyosodott be az a tény, hogy egy nálunk sokkal erősebb csapat ellen abszolút képesek vagyunk felszabadultan játszani, míg a velünk egy szinten lévő, vagy gyengébb ellen csak szenvedünk sokszor.

Az Albánia–Lengyelország mérkőzést az első vendéggól után félbe kellett szakítani, majd folytatták, és a vendégek 1–0-ra nyertek. Andorra simán, 3–0-ra megverte San Marinót idegenben.
Dánia 1–0-ra legyőzte Ausztriát a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének 8. fordulójában, ezzel kvalifikálta magát a tornára. A skótok a hajrában szerzett góllal nyertek Feröer ellen, így eldőlt, hogy a magyar válogatott számára a Nemzetek Ligája által nyújtott lehetőség elúszott.