• 2024 04 27

A Diósgyőr nyerte a magyar csapatok meccsét a női Európa Kupában

A Győr kikapott, a PEAC győzött a csoportküzdelmek első fordulójában

A brit Cheridene Green csapata pontjainak felét szerezve vezette győzelemre a DVTK-t a Csata otthonában a női Európa Kupa csoportkörének első fordulójában.

A DVTK és a Ludovika-FCSM Csata a hazai bajnokság első fordulójában már találkozott egymással az idei szezonban, akkor a fővárosiak hazai pályán győzni tudtak. A sors jóvoltából a két csapat azonos négyesbe került az Európa Kupában és a csoportküzdelmek rajtja újra Budapestre "hívta" a két együttest. Ezúttal is szoros csatát vívtak a felek, ám a miskolciak felülkerekedtek riválisukon a mérkőzés hajrájában. Az első negyed után a hazaiak álltak jobban, de a piros-fehérek fordítottak a nagyszünetre és minimális előnnyel várták a folytatást. Ahol ismét fordult a helyzet, a Csata a harmadik negyed utolső másodperceiben visszavette a vezetést. A záró felvonásban aztán az egész mérkőzésen tarthatatlan, és összesen 33 pontig jutó Green vezérletével állva hagyta ellenfelét a DVTK és végül 15 pontos győzelmet aratott. 

Női kosárlabda Európa Kupa, 1. forduló:
Ludovika-FCSM Csata - DVTK 52-67 (15-10, 16-23, 14-11, 7-23)

(Fotó: FIBA)

A PEAC hazai pályán jó rajtot vett, és izraeli vendégét egy rövidzárlatot legyámítva magabiztosan legyőzve a D csoport élén várhatja a négyes másik összecsapásának eredményét.

Női kosárlabda Európa Kupa, 1. forduló, D csoport:
NKA Universitas PEAC-Ramla (izraeli) 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)

A Győr Törökországban kezdte a sorozatot, ahol az Idaresi vendégeként a magyar csapat 11 pontos hártányt szedett össze a záró negyedre, amelyből Iványi Dalma együttese csak hatot tudott ledolgozni, így vereséggel kezdett.

Női kosárlabda Európa Kupa, 1. forduló, B csoport:
Elazig IL Özel Idaresi (török) - UNI Győr MÉLY-ÚT 74-67 (28-23, 12-14, 19-11, 15-19)