• 2024 04 23

Celldömölki szárnyalás az Extraligában

Klampár Tibor értékelte a bajnoki sikert

A CVSE Swietelsky Future FM asztalitenisz csapata péntek este rangadót nyert a férfi Extraligában. A celldömölkiek 8-3-ra magabiztosan győzték le a címvédő PTE-PEAC Kalo-MÉH együttesét hazai pályán, a két éve átadott ping-pongcsarnokban.

A több mint három órás csatában döntőnek bizonyult a hazai szövetség sportigazgatójának, a korábbi válogatott játékosnak, Fazekas Péternek 0-2-ről aratott sikere a pécsi Demeter Lehel ellen. A nyolcadik celldömölki győzelem egy másik egykori válogatott játékos, Jakab János nevéhez fűződik, aki mindhárom találkozóját megnyerte, sőt Fazekassal párosban is megverték a vendégek duóját. 

Érdekesség, hogy a két párost követően 1-1-re állt a bajnoki összecsapás. A pécsiek majd otthon visszavághatnak a folytatásban, hogy aztán a várhatóan komlói négyes döntőben jövőre ismét szoros csatában dőljön el a bajnoki aranyérem sorsa.

Idén már nem 3, hanem 4 egyéni játékosnak kell szerepelnie, köztük egy U21-es csapattagnak, aki lehet U23-as is, ha saját nevelésű sportoló.

A kétszeres világbajnok legenda, Klampár Tibor a vasiak edzője, aki a mérkőzés után a szokásos őszinteséggel értékelt, majd elárulta, hogy miért várhat rá egy vállműtét is.