• 2023 09 22

Szegedi győzelem Bresztben

Biztos siker a Bajnokok Ligájában

A Pick Szeged 28-25-re nyert csütörtökön a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A hazaiaktól Ivan Pesic, Jaka Malus, Pawel Paczkowski, Arcjom Szelvjaszjuk, a vendégek közül Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott.
A Szeged a nyolcadik percben 5-2-re vezetett, a Meskov azonban hamarosan felzárkózott, majd a csereként beállt Ilja Uszik kapus védéseire alapozva egyenlítenie is sikerült. A rendkívül küzdelmes, de kevésbé színvonalas első félidőt 4-1-es sorozattal zárta a magyar csapat, amely így 16-12-re vezetett a szünetben.
A magyar bajnoki címvédő a második felvonásban még magabiztosabban kézilabdázott, a fehéroroszok nem tudtak hatékonyan védekezni, így a találkozó háromnegyedénél 20-25 volt az állás. Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, a hosszú lefolyású támadások pedig a vendégeknek kedveztek, akik négy és fél perccel a vége előtt döntötték el a meccset a maguk javára.
A mezőny legeredményesebb játékosa a szegedi Imanol Garciandía volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. Csapattársai közül Dean Bombac hatszor, Bánhidi Bence ötször talált be.
A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén két vereség mellett hetedszer nyert a Szeged.
A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Pick Szeged két hét múlva Máthé Dominik csapatát, a norvég Elverumot fogadja, a két sikerrel és egy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig ugyanazon a napon az FC Porto otthonában lép pályára a BL csoportkörében.


Férfi kézilabda BL, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz)-Pick Szeged 25-28 (12-16)
lövések/gólok: 43/25, illetve 43/28
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 3/2
kiállítások: 6, illetve 4 perc

szerdán játszották:
B csoport: Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 29-28 (16-12)