• 2024 03 28

Vereség a Világligában Debrecenben

Nem küzdhet éremért a magyar együttes a hazai tornán

Kikapott az olaszoktól a magyar válogatott

Märcz Tamás együttese szombaton az 5-8. helyért folytathatja, ellenfele Horvátország lesz.
A debreceni selejtezőben nyolc válogatott küzd egymással. A helyosztókat vasárnap rendezik. Erről a tornáról három csapat szerepelhet majd a Georgiában sorra kerülő nyári Szuperdöntőben.
Nagy Viktor védéseivel indult a találkozó, majd Manhercz Krisztián nyitotta meg a gólok sorát távolról. Hozzá hasonlóan Vincenzo Dolce is messziről talált be, de a negyedet így is a magyarok nyerték Kovács Gergő találatának köszönhetően.
Az olaszok egy ejtéssel egyenlítettek a második negyed elején, de Hosnyánszky Norbert akcióból válaszolt. A vendégek egy véleményes lefordulást követően egyenlítettek újra, a magyarok 15 másodperccel a félidő előtt fórból lőhettek volna gólt, de az előny kimaradt.
A harmadik negyedet újra Manhercz találata vezette fel, de nem sokkal ezután Francesco Di Fulvio két blokkoló magyar kéz között lőtt óriási gólt. A következő magyar fór előtt Märcz Tamás időt kért, majd tökéletes figurát hívott, amelyet Angyal Dániel értékesített.
A zárónegyedben az olaszok egy perc alatt három támadásból két gólt lőttek és átvették a vezetést, ráadásul még Oscar Gonzalo Echenique is meglepte Nagy Viktort. Jansik Szilárd pillanatokkal később minimalizálta a különbséget, miután a rövid sarokba húzott be egy labdát, majd Erdélyi Balázs előtt adódott nagy lehetőség, de közelről szétforgácsolta a kapufát. A túloldalon az olasz fór kimaradt - Kovács Gergő gyönyörűen védekezett -, Alessandro Campagna, a világbajnok olaszok szövetségi kapitánya pedig annyira hevesen reklamált, hogy kiállították. Jött a magyar emberelőny, ám Manhercz a kapusba lőtt, Di Fulvio pedig megúszott és egészen ötméteresig vitte a labdát, a büntetőt pedig Niccolo Figari a kapufát is használva vágta be.
Manhercz az előbbi hibáját egy világklasszis ejtéssel tette jóvá akcióból, két perccel a vége előtt visszahozva ezzel a reményeket. A túloldalon rögtön jött az olasz fór, amelyet egy időkérést követően ki is használt a rivális. Manhercz egy elveszettnek hitt labdát szerzett vissza, így Angyal gólt szerezhetett, amikor már csak egy perc volt hátra. Ezután egy jó védekezést követően 15 másodperce maradt a magyaroknak, de lövés már nem lett az akcióból.


Eredmények, negyeddöntő
Olaszország-Magyarország 9-8 (1-2, 2-1, 1-2, 5-3)
gólszerzők: Echenique, Di Fulvio, Figari 2-2, Dolce, Di Summa, Napolitano 1-1, illetve Manhercz 3, Angyal 2, Kovács G., Hosnyánszky, Jansik Sz. 1-1

Montenegró-Horvátország 15-14 (1-2, 1-1, 3-4, 5-3) - büntetőkkel
Görögország-Franciaország 12-3 (3-1, 4-2, 3-0, 2-0)

A további program:
szombat:
az 5-8. helyért:
Horvátország-Magyarország 14.45
Szerbia-Franciaország 16.30
elődöntő:
Spanyolország-Görögország 18.15
Montenegró-Olaszország 20.00