• 2024 04 27

Varga Roland az MTK Budapestben folytatja

Varga visszatért egykori klubjához

Varga Roland hat év után távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától és az MTK Budapestben folytatja karrierjét, míg utóbbi fővárosi egyesülettől Gera Dániel és Katona Máté igazolt a bajnoki címvédőhöz.

Már egy hete téma volt, hogy Varga Roland az MTK-ban folytatja tavasszal, mivel az FTC-nél nem kapott elég lehetőséget. De úgy tűnt, ogy az üzlet meghíusul, hiszen a kék-fehérek nem akartak pénzt fizetni a zöld-fehéreknek. Végül mégis megegyeztek a felek. Varga költözik a HUngária körútra, cserében a Ferenváros szerződtette a két MTK akadémistát, Gera Dánielt, valamint Katona Mátét. Közülük a 25 éves, korosztályos válogatott szélső, Gera Dániel az MTK alapembere, az őszi szezon második részében a csapat kapitánya is volt, a bajnoki idényben 13 mérkőzésen négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. A 23 éves, szintén korosztályos válogatott középpályás, Katona Máté a szezon elején az első négy fordulóban kezdőként végigjátszotta a találkozókat, utána viszont nem volt kerettag. Az ügylet keretében, az átigazolási díjon felül Varga Roland játékjoga is végleg az MTK Budapesté lett.

Varga Roland az MTK honlapjának arról is beszélt miért választotta a Fradi helyett az MTK-t:

"Talán nem titok, hogy sok megkeresésem volt az elmúlt hetekben, így volt választási lehetőségem. Mindenkit meghallgattam, de az első pillanattól kezdve azt éreztem, számomra most az MTK a legjobb választás. Döntőek voltak a Polyák Balázzsal történt egyeztetések, mert az általa felvázoltak voltak számomra a legmeggyőzőbbek, és rajta éreztem leginkább azt, hogy tényleg engem akarnak. Eldöntöttem, hogy olyan helyre igazolok, ahová tényleg szívesen megyek, számomra most ez minden egyéb szempontot felülírt, úgyhogy rendkívül motiváltan várom a közös munkát. " 

Varga Roland ezzel a klubváltással tulajdonképpen visszatér nevelőegyesületéhez, hiszen 2008-ig több éven át a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett, majd ezt követően külföldre igazolt. Varga négyszer lett magyar bajnok, háromszor kupagyőztes, kétszer nyert Szuperkupát, egyszer Ligakupát. 25 nemzetközi kupamérkőzésen játszott, Európa Liga-csoportmérkőzést is döntött el góljával. A Ferencvárosnál 187 tétmeccsen 60 gólt szerzett. 19-szer pályára lépett magyar labadrúgó-válogatottban is.