• 2024 04 26

Kozák Danuta Fradista lett

Ötszörös olimpiai bajnokot igazolt az FTC

A Ferencvárosban folytatja pályafutását Kozák Danuta, miután az ötszörös olimpiai bajnok kajakos és eddigi klubja, az Újpesti Torna Egylet nem hosszabbította meg tavaly év végén lejárt szerződését.

Az UTE és az FTC közti rivalizálás sok sportág után a kajak-kenuban is folytatódott. Az FTC a korábbi években már célul tűzte ki maga elé, hogy minden tekintetben a legjobb és legnépszerűbb klub akar lenni és ennek a célnak az elérésében a Fradit nem gátolják az anyagiak sem. A FTC valóban a legjobb brand akar lenni Magyarországon és ennek szellemében igazolták le anno az olimpiai bajnok Liu testvéreket, vagy honosították a a szabadfogású birkózó Muszukajevet.

Az építkezésnek tavaly is látszott az eredménye, hiszen az FTC lett a legeredményesebb klub Magyarországon, és a zöld-fehérek vezetői tovább folytatják a brandépítést, hiszen csütörtökön aláírt a klubhoz az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta is. Aki nyolc sikeres év után köszönt el az UTE-től. Az Újpesttől barátként vált el és megköszönték neki a közös éveket, de valószínűleg az FTC ajánlatával nem tudtak versenyezni. 

Kozák 2013 és 2020 között kilenc-kilenc világbajnoki és Európa-bajnoki címet szerzett, három aranyat nyert az Európa Játékokon, és karrierjének megkoronázásaként a 2016-os riói olimpián mindhárom ötszáz méteres számban - egyesben, párosban és négyesben is - bajnok lett. Ráadásul ezt az elképesztő eredménysort úgy érte el, hogy 2017-ben - kislánya születése miatt - egyáltalán nem versenyzett. 

Kozák Danutának a KSI, a Budapest Honvéd és az Újpest után a Ferencváros a negyedik klubja.

„Nyolc évet eltöltöttem az Újpestnél, de azt éreztem, hogy szükségem van valamilyen változásra. A hosszú pályafutás során kellenek az új impulzusok és ez volt a döntő érv. – nyilatkozta a Fradi.hu-nak Kozák Danuta. „Néhány hónap múlva elindulunk a melegvizes edzőtáborba, utána, amikor hazaértünk, akkor Szolnokon folytatódik a felkészülés. A cél az olimpia, reméljük idén megrendezik. Izgalmas év elé nézünk."

Kozák Danuta az egyik legnagyobb magyar éremesélyes a közelgő tokiói olimpián.